Ministerul Apararii: Misiunea Armatei Romane de ULTIMA ORA, Decizia IMPORTANTA Anuntata Oficial!

Ministerul Apararii Misiunea Armatei Romane ULTIMA ORA Decizia IMPORTANTA Anuntata Oficial

Ministerul Apararii anunta in mod oficial o misiune extrem de importanta pe care Armata Romana o va desfasura, informarea de ultima ora transmisa romanilor din intreaga tara punand in evidenta faptul ca Romania raspunde cererii de ajutor a Frantei si trimite pompieri, impreuna cu tehnica dedicata, in tara europeana.

Ministerul Apararii explica mai jos ce misiune va derula Armata Romana pentru a transporta pompierii in Franta in cursul zilelor urmatoare, insa separat de asta vorbeste inclusiv despre pregatirile pentru Ziua Marinei, care vor aduce in Constanta marinari si tehnica militara pentru aceasta zi speciala.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unei misiuni de transport aerian pentru două aeronave – de tip C 130 Hercules şi C 27 J Spartan – din dotarea Forțelor Aeriene Române, marți, 15 august, care vor decola în jurul orei 8.00 cu destinația Bastia Poretta, insula Corsica, Franța. Aeronavele vor transporta 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Si trei autospeciale (două microbuze şi un autoturism de teren), care vor executa o misiune de stingere a incendiilor de pădure în regiunea menționată. Solicitarea de executare a misiunii a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Specialiști din cadrul IGSU acționează în Republica Franceză ca răspuns la solicitarea de sprijin.

Transmisă de autoritățile franceze prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile. Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE.

Permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate. Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor puse la dispoziție în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Suntem pregătiți pentru Ziua Marinei Române! Astăzi s-au definitivat ultimele detalii pentru buna desfășurare a Exercițiului demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”. Toate navele participante la exercițiu au fost curățate și întreținute. La bordul Navei Școală „Mircea”, studenții au spălat puntea, au furbișat alămurile decorative și au vopsit exteriorul bricului. Vă așteptăm mâine alături de noi pe faleza din Constanța!”