Italia: Foarte INGRIJORATOR Anunt Oficial de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen

Italia INGRIJORATOR Anunt Oficial ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen

Italia este in centrul unui foarte ingrijorator anunt oficial de ultima ora, care vizeaza inclusiv aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim in mod oficial despre faptul ca numarul migrantilor care vin pe ruta Mediteraneana centrala, a crescut cu 115% in doar un an de zile, punand mare presiune pe guvernul Giorgiei Meloni.

Italia este sufocata de migranti, numarul sosirilor zilnice ajungand si la peste 1.000 de persoane in cursul acestei veri, iar asta ar putea forta masuri radicale din partea Giorgiei Meloni, care ar putea bloca inclusiv extinderea Schengen, de frica deschiderii unor posibile noi rute pentru ca mai multi migranti sa ajunga in Uniunea Europeana.

Italia este o sustinatoare a extinderii Spatiului Schengen prin permiterea aderarii Romaniei si Bulgariei, insa daca situatia actuala va continua, atunci ar putea fi luate orice fel de decizii care ar putea schimba complet cursul pe care Romania il astepta in legatura cu aderarea sa rapida la Spatiul Schengen, chiar din cursul anului 2023, dupa cum multi stiti deja.

“Numărul depistarilor de treceri neregulate a frontierei la frontierele externe ale UE a crescut cu 13% în primele șapte luni ale anului 2023 la 176 100, cel mai mare total pentru perioada ianuarie-iulie din 2016, conform calculelor preliminare. Creșterea a fost determinată în întregime de numărul de sosiri prin Marea Mediterană Centrală.

Care rămâne principala rută de migrație în UE și reprezintă mai mult de jumătate din toate detecțiile la granițele UE. Numărul traversărilor neregulate pe această rută s-a mai mult decât dublat (+115%). Din păcate, traversările maritime rămân extrem de periculoase. Potrivit datelor OIM, peste 2 060 de persoane au fost date dispărute în Marea Mediterană între ianuarie și iulie, marea majoritate fiind pe ruta Mediteranei Centrale.”