Volodimir Zelenski Anunta Inceperea Pregatirii Pilotilor Ucrainieni pe Avioane F-16 in Danemarca

Volodimir Zelenski Anunta Inceperea Pregatirii Pilotilor Ucrainieni pe Avioane F-16 in Danemarca

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial faptul ca pilotii ucrainieni au inceput deja pregatirea pe avioanele F-16 in Danemarca, asta in timp ce inginerii armatei sunt instruiti sa repare orice fel de defecte ar descoperi cu avioanele americane, un element crucial pentru succesul utilizarii lor.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre si despre atacul din Cernihiv, care a dus la uciderea unor cetateni nevinovati ai Ucrainei, Rusia folosindu-se in continuare de toate armele pe care le are la dispozitie pentru a provoca distrugeri si pierderi de vieti omenesti.

“Discuții foarte specifice, semnificative și puternice cu Mette Frederiksen. Piloții și inginerii noștri au început deja pregătirea în Danemarca. 19 avioane F-16 vor fi furnizate statului nostru de Danemarca.

Lucrăm la viteza de pregătire. Posibilitatea extinderii misiunilor de antrenament a fost discutată și astăzi. Algoritmul este clar. Coaliția noastră F-16 își dovedește eficiența. Mulțumesc, Danemarca!

Astăzi, diverși lideri, reprezentanți ai statelor și organizațiilor internaționale au condamnat un alt atac rusesc extrem de josnic asupra Ucrainei, asupra Cernihivului nostru.

Sunt recunoscător tuturor celor din lume care astăzi și-au exprimat condoleanțe Ucrainei, poporului nostru. Din păcate, șapte persoane au murit la Cernihiv în urma unei rachete. Printre ei era o fată pe nume Sofia, avea șase ani… Condoleanțe rudelor! Sunt 144 de răniți și răniți, dintre care 15 copii.

Racheta a lovit centrul orașului. De sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului – o sărbătoare ortodoxă. În total, 140 de persoane au efectuat operațiunea de salvare. Medici, „servicii de urgență”, militari, autorități locale. Toată lumea a ajutat. Mulțumesc tuturor celor care au salvat viețile copiilor, adulților – tuturor.” Discursul lui Volodymyr Zelenskyi în urma rezultatelor celei de-a 542-a zile a războiului.”