Romania: Noua Oportunitate IMPORTANTA pentru Obtinerea Aderarii la Spatiul Schengen

Romania Noua Oportunitate IMPORTANTA Obtinerea Aderarii Spatiul Schengen

Romania are in fata o noua oportunitate foarte importanta pentru a obtine aderarea la Spatiul Schengen, un deziderat pe care foarte multi dintre romani il doresc si il asteapta, iar asta pentru ca astazi Marcel Ciolacu participa la Atena la o intalnire cu sefii de stat din Sud-Estul Europei si Balcanii de Vest, presedinta Comisiei Europene fiind prezenta.

Romania are nevoie de cooperare cu statele din aceasta regiune pentru a reduce migratia ilegala catre Vestul Europei, principala conditie pentru ca aderarea la Schengen sa fie permisa in viitor, insa pentru ca acest lucru sa se intampla, e nevoie ca intalnirile de acest gen sa fie fructificate, iar sefii de state sa ajunga la acorduri serioase.

Romania incearca de peste 10 ani de zile sa obtina aderarea la Spatiul Schengen, insa recent Austria a anuntat din nou ca refuza sa ridice veto-ul dat impotriva tarii noastre, astfel ca ramane de vazut in ce masura discutiile care s-ar putea purta in cadrul acestui tip de intalniri, ar putea avea impact asupra indeplinirii obiectivului national asuma de Guvernul Romaniei.

“Premierul României, Marcel Ciolacu, va participa luni, 21 august, la Atena, la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Discuțiile se vor concentra pe dezvoltarea cooperării regionale în sud-estul Europei.

Dar și pe provocările ridicate de evoluțiile conflictului din Ucraina asupra statelor participante la dialogul de la Atena. La această reuniune vor mai participa președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și șefi de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest.”