Ministrul Sanatatii: Anunt de ULTIMA ORA, Masurile pentru Romania si INSP Anuntate

Ministrul Sanatatii Anunt ULTIMA ORA Masurile Romania INSP Anuntate

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial o serie de masuri foarte importante pentru Romania si INSP, iar asta deoarece Alexandru Rafila aduce in atentia tuturor oamenilor faptul ca din Coreea de Sud au fost donate o serie de echipamente extrem de importante, care vor ajuta institutiile sa creeze un laborat avansat de analiza.

Ministrul Sanatatii explica in mod oficial mai jos de unde au venit aceste donatii, ce fel de impact au ele asupra romanilor, si de ce este o masura care nu trebuie sa fie trecuta cu vederea, mai ales ca vorbim despre donatii care vor ajuta tara noastra pe termen foarte lung, dupa cum vedeti si mai jos.

“Impactul acestei donatii asupra Institutului National de Sanatate Publica, ca sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba, este vorba despre institutia care, din punct de vedere tehnic, vegheaza la sanatatea comunitatiilor din punct de vedere al calitatii aerului, apei, a alimentului, de foarte multe ori, sigur aici sunt responsabilitati impartite cu ANSVSA.

INSP are cateva filiale, Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Targu Mures, Sibiu si de curand am infiintat doua noi filiale la Galati si Craiova. Este importanta cresterea capacitatii de expertiza tehnica, atat asupra acestor factori de mediu, sau infectiosi, care au impact asupra sanatatii populatiei, iar donatia generoasa a Guvernului Coreei de Sud, poate sa schimbe rapid fata sistemului de sanatate publica din Romania.

Nu in ultimul rand as mentiona si ceea ce spunea domna director legat de analiza aprofundata a compozitiei si chiar a diverselor substante care sunt in produsele din tutun. Pentru Romania este primul laborator avansat care poate sa faca acest lucru, si cred ca vine in sprijinul de protectie a comunitatilor. Acest proiect a beneficiat nu numai de o donatie efectiva, ci si de participarea ai unor reprezentanti ai donatorilor.

Compania Hyundai si deasemenea compania Atec, au fost reprezentate de inalti oficiali din cadrul lor, care au venit in Romania sa vada exact unde vor ajunge echipamentele donate, s-au ocupat de partea logistica, si le multumesc pentru efort. Cred ca este momentul sa incepem o colaborare, si as vrea sa ii spun domnului ambasador ca un schimb de bune practici in domeniul sanatatii publice cu colegii din Coreea de Sud sunt binevenite.

Respectul pentru mediu si modul in care comunitatea isi desfasoara viata in Coreea de Sud, cred ca este un bun exemplu, si am putea sa profitam de acest parteneriat. Multumesc tuturor colegilor care au participat si gazdelor de la Compania Nationala Unifarm, unde sunt depozitate in siguranta multe dintre echipamentele donate.”