Ministrul Apararii: 2 Anunturi de ULTIMA ORA pentru Romania in Plin RAZBOI cu Ucraina!

Ministrul Apararii 2 Anunturi ULTIMA ORA Romania Plin RAZBOI Ucraina

Ministrul Apararii a publicat 2 anunturi foarte importante, de ultima ora, in plin razboi cu Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr vorbeste intr-o prima faza despre ajutorul pe care tara noastra l-a acordat pana acum si va continua sa il acorde ucrainienilor care lupta impotriva acestei uriase provocari ruse.

Ministrul Apararii confirma so in intalnire informala pe care a avut-o cu omologul sau din Bugaria, Angel Tîlvăr si Todor Tagarev discutand despre situatia de securitate din regiunea Marii Negre, serios periclitata de catre Rusia prin atacurile pe care le-a lansat si le lanseaza in fiecare zi.

“Azi, de Ziua Independenței Ucrainei, se împlinește un an și jumătate de când prietenii și vecinii noștri au fost atacați brutal de Federația Rusia. La 32 de ani de la declararea independenței față de Uniunea Sovietică, poporul ucrainean luptă cu mare curaj și determinare pentru a-și păstra suveranitatea și integritatea teritorială. Suntem uniți împotriva agresiunii militare a Rusiei îndreptate împotriva Ucrainei.

Condamn cu fermitate atacurile nediscriminatorii lansate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și a elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei, inclusiv cele din proximitatea României. Vom fi alături de Ucraina atât cât va fi nevoie! O nouă serie de mecanici-conductori GEPARD.

La sediul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”, s-a desfășurat cursul de brevetare mecanici-conductori GEPARD. Pe parcursul a trei săptămâni, instructorii din cadrul batalionului s-au ocupat de pregătirea teoretică și practică a participanților. Examenul final, care a evaluat atât pregătirea teoretică a cursanților, cât si cea practică, a demonstrat profesionalismul cursanților și al instructorilor. Bun venit în rândul mecanicilor-conductori GEPARD!

Am avut, astăzi, o întrevedere informală cu ministrul apărării din Bulgaria, Todor Tagarev. Am discutat despre situația de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. De asemenea, un alt subiect aflat pe agenda întrevederii a vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, cu accent pe modernizarea sistemelor de armament din România și Bulgaria.”