Ministerul Apararii: Masurile de URGENTA Anuntate in Urma Exploziilor Statiei GPL din Crevedia

Ministerul Apararii Masurile URGENTA Anuntate Urma Exploziilor Statiei GPL Crevedia

Ministerul Apararii a facut un anunt de ultima ora cu privire la masurile de urgenta, care au fost luate in urma exploziei statiei GPL de la Crevedia, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si din informarea de mai jos, vorbim despre hotararea de a transporta in Belgia si Italia unele dintre persoanele ranite in urma exploziilor.

Ministerul Apararii a realizat aceste misiuni in coordonare cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, insa ele nu vor fi singurele, iar asta pentru ca si alti raniti au nevoie de tratament de urgenta in spitale capabile sa il ofere, desigur din strainatate, astfel ca vor mai fi facute transferuri in cursul urmatoarelor ore.

“O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, 27 august, în jurul orei 5.15 pentru a efectua o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles – Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului produs la depozitul de carburanți din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri. Misiunile s-au efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipele medicale pentru monitorizarea pacienților pe timpul transportului sunt formate din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală.”