Ministrul Sanatatii: Noi Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri dupa Exploziile Statiei GPL din Crevedia

Ministrul Sanatatii Noi Anunturi ULTIMA ORA Masuri Exploziile Statiei GPL Crevedia

Ministrul Sanatatii aduce in atentia imediata a milioane de romani din intreaga tara masurile noi care au fost luate dupa exploziile statiei GPL din Crevedia, iar asta pentru ca vorbeste mai jos despre distributia victimelor la spitalele din Capitala, zeci de persoane fiind internate in momentul de fata pentru tratamente.

Ministrul Sanatatii anunta ca 60 de paturi de terapie intensiva sunt pregatite pentru tratarea persoanelor afectate de arsuri, Alexandru Rafila fiind de parere ca spitalele din Bucuresti pot face fata acestei situatii, insa pana acum multiple persoane au fost transportate in afara tarii pentru a primi ingrijiri medicale, si ar mai putea fi transportate altele.

“În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații.

Bilanț actualizat, în urma raportului de gardă și a evaluărilor permanente la patul pacienților: În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. În acest moment, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați.

Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii. 2 pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate. Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment. Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.

Dacă până la amiază se constantă că și alți pacienți mai au nevoie de transfer, acest lucru va avea loc către Germania, care a pus la dispoziție 13 locuri. Toate persoanele care au nevoie de o îngrijire mai bună, vor avea parte de ea în străinătate. Pacienții care au arsuri grave, nu rămân în țară, vor fi transferați.

Ca să putem face faţă acestei provocări, noi ne-am coordonat şi cu spitale care au capacitate de a trata în secţiile de terapie intensivă dotate cu aparate de ventilaţie pacienţii care au probleme. Vreau să le mulţumesc colegilor de la spitale militare – Spitalul Militar, Spitalul ‘Gerota’ şi Spitalul ‘Agripa Ionescu’, care participă la acest efort. Avem disponibile, în momentul acesta, circa 60 de paturi de terapie intensivă Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Ministrul Sănătății: Au fost pregătite 60 de paturi de Terapie Intensivă pentru victimele exploziilor din Crevedia.”