Ministrul Educatiei: Hotarari de ULTIMA ORA pentru Tinerii din Romania, Masurile Oficiale Anuntate

Ministrul Educatiei Hotarari ULTIMA ORA Tinerii Romania Masurile Oficiale Anuntate

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de hotarari de ultima ora pentru tinerii din toata Romania, iar asta deoarece masurile oficiale despre care vorbim acum sunt unele care le vor aduce acestora posibilitatea de a beneficia de reducer de 90% pentru transport in interiorul tarii, asa cum a mai fost in trecut.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre majorarea varstei pana la care se acorda aceste facilitati, adica pana la 30 de ani, in loc de 26 de ani, separat vorbind inclusiv despre dotarea cu mobilier a scolilor din Romania, fiind depuse pana acum multiple proiecte in acest sens la minister de catre cei interesati.

“A fost pus în consultare publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți. Principalele modificări privind facilitățile studenților la transportul intern #feroviar și cu #metroul sunt.

Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student. Facilitățile sunt valabile și la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”.

Vârsta până la care studenții beneficiază de facilități crește de la 26, la 30 de ani, cu excepția studenților care au unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceștia beneficiază de gratuitate.

Studenții cetățeni români care studiază în afara granițelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student. Veste bună din educație! Până ieri, am semnat 1 826 de contracte din cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”, cu beneficiarii investițiilor.

Vă reamintim că vom finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de peste 1 miliard de euro. Această investiție subliniază angajamentul nostru de a oferi elevilor cele mai bune medii de învățare posibile. Suntem entuziasmați de impactul pozitiv pe care aceste proiecte îl vor avea asupra sistemului de învățământ preuniversitar din România!”