Ministrul Energiei: Masuri de ULTIMA ORA cu Investitii Importante din Fonduri Europene

Ministrul Energiei Masuri ULTIMA ORA Investitii Importante Fonduri Europene

Ministrul Energiei anunta in mod oficial o serie de masuri foarte importante, de ultima ora, cu investitii facute din fonduri europene, iar asta pentru ca Sebastian Burduja vorbeste mai jos despre semnarea a doua contracte cu E-Distributie pentru finantare prin Fondul de Modernizare, obiectivul fiind modernizarea retelelor de electricitate.

Ministrul Energiei explica mai jos de ce sunt importante aceste masuri pentru milioane de romani din intreaga tara, separat de asta vorbind inclusiv despre intalnirea cu reprezentantii Romaniei din diverse tari de pe glob, ei reprezentand interesele tarii noastre, inclusiv din punct de vedere energetic, pentru binele romanilor.

“Investiții, investiții, investiții. Așa cum am promis, accelerăm absorbția fondurilor europene disponibile la nivelul Ministerului Energiei. Astăzi am mai semnat cu E-Distribuție două contracte de finanțare prin Fondul pentru Modernizare pentru modernizarea rețelelor de distribuție de electricitate din județele Ilfov și Timiș. Ce înseamnă asta pentru cetățeni ?

Energie sigură, acces la rețele modernizate, în condițiile creșterii accelerate a punctelor de consum și a numărului de prosumatori. Ne dorim să fim în pas cu vremurile. Consolidarea sistemului energetic național prin rețeaua de distribuție este o prioritate și este esențial să o dezvoltăm rapid pentru a acomoda capacitățile noi de producție a energiei verzi (și nu numai).

Lucrăm, cu toții, la capacitate maximă, astfel încât aceste proiecte să prindă contur cât se poate de repede. Valoarea totală a investiției semnate astăzi este de peste 122 de milioane de lei. Fondul pentru Modernizare susține 80% din această investiție. Felicit E-Distribuție și echipa Ministerului Energiei pentru progres și țin pumnii pentru o implementare cât mai rapidă a investițiilor. Spor la treabă!

Ieri, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, evenimentul de marcă al membrilor corpului diplomatic, i-am felicitat pe colegii noștri din întreaga lume care reprezintă România În aceste eforturi de afirmare, energia joacă un rol de temelie. Țara noastră și-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie sigură, la un preț corect și cât mai verde — în această ordine. Fără energie nu există dezvoltare economică, iar fără dezvoltare economică nu există viitor.

L-am citat pe marele liberal Vintilă Brătianu, cel căruia îi datorăm principiul “prin noi înșine”: “Unei naţiuni cucerite cu tăişul sabiei îi rămâne dreptul de revendicare, pe când, din contră, o naţiune cucerită prin mijloace economice este nimicită pentru totdeauna în drept şi în fapt”. În domeniul energiei, România nu doar că trebuie să fie independentă, dar poate fi un vârf de lance pentru întreaga Europă.”