Ministerul Apararii: Armata Romana in Centrul unor Anunturi de ULTIMA ORA Facute pentru Romani

Ministerul Apararii Armata Romana Centrul Anunturi ULTIMA ORA Facute Romani

Ministerul Apararii a facut o serie de anunturi de ultima ora cu privire la Armata Romana, aducand in centrul atentiei unui numar foarte mare de romani faptul ca unul dintre cele mai importante batalioane, cel de Infanterie Mecanizata de la Calugareni, a implinit 30 de ani de existenta ,fiind organizata o caremonie speciala in acest sens.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce a insemnat acest batalion pentru Romania, dar si despre ceea ce au facut ei pentru a ajuta victimele exploziilor de la Crevedia, donand sange pentru cei care au nevoie de ajutor in aceasta perioada foarte complicata prin care trec.

“La mulți ani, dragi “Călugăreni”! Batalionul 2 Infanterie Mecanizată “Călugăreni” a sărbătorit 30 de ani de existență printr-o ceremonie militară, la care a participat și Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Cu ocazia acestui moment important, Drapelul de Luptă al unității a fost distins cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofițer cu însemn de pace.

Ca recunoaștere a profesionalismului și a rezultatelor excepționale obținute de personalul batalionului în îndeplinirea misiunilor și pentru contribuția adusă promovării imaginii Armatei României. Totodată, mai mulți membri ai corpului de conducere au primit embleme de onoare și de merit. Batalionul 2 Infanterie se poate mândri cu o serie de realizări în istoria Armatei României.

A fost prima unitate din Armata României încadrată cu militari profesionişti. A reprezentat prima forță combatantă românească care a participat la misiuni în afara teritoriului național după Al Doilea Război Mondial. A fost prima unitate responsabilă pentru o provincie în Afganistan, Zabul, în cadrul ISAF. Infanteriștii batalionului au fost activi în șase teatre de operații până în prezent. Să încărcăm armele cu speranță, viziune și profesionalism și să ne îndreptăm către următoarele trei decenii cu aceeași onoare și dăruire care ne-au adus până aici.

Demonstrație de solidaritate în Batalionul 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni”
Militarii Batalionului 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni”, din București, au organizat, la sediul structurii, Ziua Porților Deschise și o campanie de donare de sânge. Activitățile fac parte din seria manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființarea „Călugărenilor”, care urmează să se desfășoare în data de 1 septembrie.

A fost o zi în care copiii și invitații interesați de tehnica și echipamentele militare au avut ocazia să le descopere îndeaproape și să interacționeze cu militarii Veterani ai Teatrelor de Operații. În același timp, zeci de militari și invitați și-au unit forțele, într-un gest nobil de solidaritate, donând sânge pentru victimele exploziei din Crevedia. Fiecare picătură de sânge donată aduce speranță și alinare celor în suferință, iar împreună putem face o diferență semnificativă.”