Ministrul Muncii: 2 Actiuni de ULTIMA ORA pentru Romani, Deciziile Anuntate Oficial

Ministrul Muncii 2 Actiuni ULTIMA ORA Romani Deciziile Anuntate Oficial

Ministrul Muncii ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre 2 actiuni de ultima ora care au fost derulate, Simona Bucura Oprescu vorbind intr-o prima faza despre discutiile cu angajatii ministerului Finantelor Publice in legatura cu cererile acestora legate de reforma administrativa pregatita de Guvern.

Ministrul Muncii a avut deasemenea o intalnire foarte importanta inclusiv cu ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania, si mai jos puteti vedea toate detaliile in legatura cu ceea ce a fost discutat intre reprezentantii celor 2 tari, dar si cu privire la ceea ce a fost hotarat de catre ei in baza acestor discutii.

“Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura Oprescu, a primit astăzi, 5 septembrie 2023, o delegație a Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe. Discuțiile au vizat noua lege a salarizării în sistemul public. Ministrul a luat act de doleanțele reprezentanților sindicali și de inechitățile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare.

Doamna Simona Bucura Oprescu și-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog și pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluții pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii și constrângerile pe care le au funcționarii care contribuie la colectarea veniturilor statului.  Dialogul social cu familiile ocupaționale privind noua lege a salarizării va continua împreună cu partenerii sindicali.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura Oprescu, a primit astăzi, 5 septembrie 2023, vizita excelenței sale Ali Yerlik, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România. În marja discuțiilor bilaterale, ambasadorul a apreciat cooperarea extrem de strânsă a părții române pentru protejarea drepturilor angajaților și securitatea în muncă.

Si a asigurat că Guvernul din Republica Kazahstan dorește să rămână un partener solid pentru asigurarea securității energetice din regiune. La rândul său, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura Oprescu, a exprimat aprecierea pentru faptul că investițiile Republicii Kazahstan în România reprezintă un contributor important la buget și în special la sistemul public de pensii. De altfel, ministrul român apreciază că Republica Kazahstan este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din Asia Centrală.

În cadrul întâlnirii s-au creionat pașii pe care atât România, cât și Kazahstan, trebuie să îi facă astfel încât contribuțiile la pensii ale cetățenilor din ambele țări să fie recunoscute și calculate după retragerea din activitate, ale cetățenilor kazahi care lucrează în România, dar și ale românilor care își desfășoară activitatea în Republica Kazahstan. În acest sens, partea română și cea kazahă au convenit să fie încheiat un memorandum privind pensiile și asigurările sociale.”