Romania: Hotararile cu Masuri de ULTIMA ORA Aplicate dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Romania Hotararile Masuri ULTIMA ORA Aplicate BLOCAREA Aderarii Schengen

Romania a hotarat sa puna in aplicare o serie de noi masuri de ultima ora dupa blocarea aderarii la Schengen de catre Austria, dar si refuzul constant de a schimba veto-ul din decembrie 2022 cu o decizie de acceptare, existand pierderi serioase generate de catre actiunile pe care Karl Nehammer si guvernul de la Viena le iau.

Romania inregistreaza costuri ridicate din cauza blocarii aderarii la Schengen, ministrul Sorin Grindeanu afirmand ca bugetul tarii a fost negativ afectat de felul in care Karl Nehammer intelege sa actioneze impotriva romanilor, o parte din deficitul actual putand avea la baza faptul ca granitele raman in continuare sub paza austriecilor.

Romania ar fi trimis deja la Comisia Europeana cereri privind acoperirea pierderilor pe care tara le inregistreaza din cauza blocarii aderarii la Schengen, Guvernul Romaniei implicandu-se pentru a discuta cu oficialii de la Bruxelles pentru a se acoperi pierderile existente, dar a se si lua masuri noi pentru a convinge Austria sa renunte la pozitia pe care si-a asumat-o.

“Există timpi foarte mari de așteptare la granița cu Ungaria și Bulgaria, ceea ce duce la timp pierdut, ceea ce duce la pierderi financiare pentru companiile de transport. Au existat și există în continuare costuri ale neaderării. Nu pot să-mi permit să risc și să se suspende fondurile europene. Impactul neintrării în Schengen au pus presiune pe bugetul nostru. – Sorin Grindeanu.

Guvernul României a prezentat deja CE costurile faptului că nu am intrat în Schengen. Este evident că nu e simplu pentru țara noastră să treacă peste acest moment și că în contextul unui viitor refuz trebuie să folosim toate mijloacele legale disponibile pentru a apăra dreptul țării noastre. – Victor Negrescu.”