Ministrul Educatiei: 3 Noi Anunturi de ULTIMA ORA de care sunt Vizati Elevii din Toata Romania

Ministrul Educatiei 3 Noi Anunturi ULTIMA ORA sunt Vizati Elevii Toata Romania

Ministrul Educatiei transmite 3 noi anunturi de ultima ora de care sunt vizati elevii si profesorii din toata Romania la ora actuala, intr-o prima vaza Ligia Deca aducand in atentie prezenta ei in cadrul unei intalniri a unui grup de lucru al ONU, acesta discutand despre sustinerea profesorilor din mediul educational.

Ministrul Educatiei anunta ca pe 5 octombrie va publica recomandarile acestui grup de lucru, separat vorbind despre importanta democratiei in societate, ceva despre care oricine ar trebui sa stie acum, iar in final aduce in atentie din nou achizitia de microbuze scolare electrice, cu ajutorul carora elevii ajung mai usor la ore.

“Activitatea grupului de lucru al ONU pentru susținerea profesorilor continuă și astăzi. Ne apropiem de o formă finală a recomandărilor, care să corespundă nevoilor țărilor și ale sectoarelor reprezentate în sală. Astăzi, am discutat despre finanțarea educatiei și securizarea salariilor pentru profesori, educația pentru dezvoltare durabilă, importanța datelor și coordonarea eforturilor de colectare și valorificare a acestora între organismele internaționale.

Recomandările vor fi publicate în 5 octombrie, de Ziua educației, și sperăm să convingă guvernele din toată lumea să investească mai mult și strategic în profesori, ca motor al calității și echitații sistemelor de educație. Înțelegerea corectă a valorilor democratice este cheia unui viitor în pace, bazat pe respectarea drepturilor omului.

Este un bun moment, astăzi, când sărbătorim Ziua internațională a democrației, să ne gândim nu doar la valori precum dreptate, libertate, egalitate, implicare civică, ci, mai ales, la cât este de important să educăm în sensul înțelegerii și al respectării acestora. Viitorul democrației depinde de investiția în educație, atât financiară, cât și sub forma educării pentru formarea competențelor democratice.

Avem nevoie de implicare civică, de capacitatea de a înțelege corect atât libertatea – de a fi, de a ne exprima opiniile, cât și toleranța, competiția sănătoasă sau egalitatea. Recunoștință tuturor celor care, în fiecare zi, educă tinerele generații în spiritul înțelegerii corecte a democrației! Ministerul Educației a căutat și identificat surse suplimentare de finanțare, pentru ca investiția să răspundă la nevoile specifice ale fiecărei comunități.

Am reușit, în cele din urmă, suplimentarea bugetului cu încă 50 de milioane de euro, la care se adaugă și aproximativ 7,5 milioane de euro cofinanțare de la consiliile județene. Bugetul investiției a ajuns, astfel, de la 200 de milioane de euro din PNRR, la peste 257 de milioane de euro, cu suplimentările realizate. Ce cumpărăm cu acești bani? Preponderent, microbuze de 16+1 locuri, care vor veni în sprijinul a aproape 213.000 de elevi.”