Spania: Foarte INRIJORATOR Anunt Oficial in Plin Proces de Aderare a Romaniei la Schengen

Spania INRIJORATOR Anunt Oficial Plin Proces Aderare Romaniei Schengen

Spania face un extrem de ingrijorator anunt oficial in plin proces de aderare a Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca guvernul de la Madrid a dezvaluit faptul ca in cursul anului 2023 au intrat pe teritoriul tarii cu 17.9% mai multi migranti in mod ilegal, punand presiune majora pe Spatiul Schengen, in plin proces de aderare al Romaniei.

Spania se confrunta cu un numar foarte mare de migranti ilegal si in anul 2023, cresterea vizand in principal rutele de pe mare, insa inclusiv cele terestre inregistreaza in aceasta perioada numere mai mari de oameni care ajung pe teritoriul tarii, iar aderarea Romaniei la Schengen pare sa se indeparteze tot mai mult.

Spania a inregistrat in septembrie o crestere procentuala mare a numarului de migranti ilegali care au intrat pe teritoriul sau, de 42.4%, iar trendul este unul de crestere, pentru ca usurinta cu care foarte multa lume ajunge pe teritoriul Uniunii Europene convinge si mai multe persoane sa parcurga drumuri periculoase in fiecare zi.

“Un total de 25.292 de migranți au sosit ilegal în Spania până în acest an, ceea ce reprezintă cu 17,9% mai mult decât în ​​2022. Intrările pe mare au crescut cu 25%, cu 24.453 de persoane. Cu toate acestea, numărul ambarcațiunilor a scăzut, din moment ce au fost înmatriculate 1.065 față de 1.115 în anul precedent. În Peninsula și Insulele Baleare, acestea au crescut cu 26,2%, cu 9.927 de persoane înregistrate.

Iar în cazul Insulelor Canare, 24%, cu 14.359 de migranți numărați. Doar în primele cincisprezece zile ale lunii septembrie au fost înregistrați 3.512 migranți care au intrat neregulamentar pe oricare dintre rute, ceea ce reprezintă cu 42,4% mai mult decât în ​​prima cincisprezece din septembrie 2022. Pe mare, au sosit 3.438 de persoane, cu 68,2% mai mult decât acum un an.”