Italia: Noi Masuri de URGENTA ale Giorgiei Meloni, CRIZA din Schengen, Impact in Romania

Italia Noi Masuri URGENTA Giorgiei Meloni CRIZA Schengen Impact Romania

Italia continua sa ia masuri de urgenta din cauza crizei prin care trece tara la ora actuala, premierul Giorgia Meloni anuntand in mod oficial ceea ce intentioneaza sa faca in perioada urmatoare din cauza problemelor majore generate de catre numarul mare de migranti care ajung pe teritoriul tarii in fiecare zi, in principal pe insula Lampedusa.

Italia vrea sa retina migrantii ilegali timp de pana la 18 luni in centre de primire, pana cand cererile lor de azil sunt procesate si se primeste un raspuns, pentru ca ei sa poata fi mai usor si rapid repatriati in tarile de origine, in cazul in care cererea de azil este respinsa de catre autoritati, iar ei trebuie sa plece din tara de urgenta.

Italia ia aceste masuri de urgenta in concordanta cu legislatia UE in ideea de a proteja Spatiul Schengen, dar aderarea Romaniei ar putea fi substantial afectata, iar asta pentru ca daca italienii nu reusesc sa tina sub control numarul de migranti care ajung in tara, e posibil ca aderarea tarii noastre sa nu mai fie o prioritate pentru cineva.

“Aceasta este limita maximă permisă de reglementările europene actuale: 6 luni, prelungibile cu încă 12, pentru un total de 18 luni. Prin urmare, tot timpul necesar, nu numai pentru a efectua verificările necesare, ci și pentru a proceda la repatrierea celor care nu au dreptul la protecție internațională.

Astăzi vom da un mandat Ministerului Apărării să creeze structuri care să rețină cât mai repede imigranții ilegali. Noile centre care vor fi construite trebuie să fie în locații cu densitate foarte mică a populației și ușor perimetrabile și monitorizate. Nu se vor mai crea disconfort și nesiguranță în orașe.”