Victoriile Ucrainei Genereaza Probleme Majore pentru Rusia in Regiunea Bakhmut

Victoriile Ucrainei Genereaza Probleme Majore pentru Rusia in Regiunea Bakhmut

Ucraina a reusit sa obtina in zona Bakhmut o serie de victorii foarte importante, care par sa genereze probleme extrem de serioase pentru Rusia, conform expertilor militari, iar mai multe detalii despre ceea ce se intampla, aveti acum mai jos.

“Eliberarea de către Ucraina a Klișciivka și Andriivka la sud de Bakhmut ar fi putut degrada apărarea rusă în zona de la sud de Bakhmut și ar fi putut face ineficientă lupta până la trei brigăzi rusești, potrivit oficialilor militari ucraineni.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul colonel Oleksandr Syrskyi, a declarat la 18 septembrie că Klișchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) și Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut) erau elemente importante ale liniei defensive rusești Bakhmut-Horlivka pe care forțele ucrainene au „încălcat-o”.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor, căpitanul Ilya Yevlash a declarat la 17 septembrie că eliberarea de către Ucraina a Klișchiivka va permite forțelor ucrainene să controleze liniile de comunicație terestre rusești (GLOC) care aprovizionează gruparea de forțe ruse din zona Bakhmut – probabil referindu-se la capacitatea forțelor ucrainene de a stabili controlul focului asupra autostrăzii T0513 Bakhmut-Horlivka.

ISW nu poate evalua în mod independent puterea și amploarea fortificațiilor defensive rusești din zona Bakhmut, deși forțele ruse probabil și-au întărit liniile de apărare lângă Bakhmut mai puțin decât au făcut-o în sudul Ucrainei.

Forțele ruse de la sud de Bakhmut sunt, de asemenea, probabil obosite de luptă din cauza eforturilor recente de a reține Klișchiivka și Andriivka, iar capturarea ucraineană a două așezări care apără un GLOC rusesc cheie care sprijină Bakhmut indică faptul că aceste forțe se vor lupta probabil să-și reînnoiască puterea de luptă și să se apere împotriva orice altă activitate ofensivă ucraineană la sud de Bakhmut.

Cu toate acestea, nu există indicii imediate că eliberarea lui Klișchiivka și Andriivka va prevesti o rată mai mare a avansului ucrainean la sud de Bakhmut, iar apărarea rusă a pozițiilor la vest de T0513 va continua probabil să prezinte provocări pentru forțele ucrainene din zonă.”