Volodimir Zelenski: Discursul si Intalnirile IMPORTANTE in cadrul Participarii la Adunarea Generala a ONU

Volodimir Zelenski Discursul Intalnirile IMPORTANTE cadrul Participarii Adunarea Generala ONU

Volodimir Zelenski a fost prezent in New York pentru a participa la cea de-a 78-a Adunare Generala a ONU, presedintele Ucrainei discutand despre dificultatile majore pe care tara sa le are in plin razboi cu Rusia la ora actuala, sdar si despre ajutorul de care are nevoie pentru a le depasi mult mai usor.

Volodimir Zelenski explica mai jos ce fel de masuri au fost luate pentru ca Ucraina sa poata sustine lupta sa de pana acum, afirmand ca inca mai este nevoie de mai mult ajutor pentru ca situatia sa ramana una cat se poate de stabila pentru tara pe care o conduce.

Ucraina a renunțat la al treilea arsenal nuclear ca mărime. Lumea a decis atunci că Rusia ar trebui să devină un deținător al unei astfel de puteri. Cu toate acestea, istoria arată că Rusia a fost cea care merita cel mai mult dezarmarea nucleară. Și Rusia îl merită acum – teroriștii nu au dreptul să dețină arme nucleare.

Sunt conștient de încercările de a face niște tranzacții umbrite în culise. Răul nu poate fi de încredere. Întreabă-l pe Prigojin dacă pariază pe promisiunile lui Putin. Te rog, ascultă-mă. Lăsați unitatea să decidă totul în mod deschis.

Ucraina face tot posibilul pentru a se asigura că, în urma agresiunii ruse, nimeni din lume nu ar îndrăzni să atace vreo națiune. Armonizarea trebuie restrânsă. Crimele de război trebuie pedepsite. Oamenii deportați trebuie să se întoarcă acasă. Ocupatorul trebuie să se întoarcă pe propriul teren.

M-am întâlnit cu Cyril Ramaphosa și i-am mulțumit Africii de Sud pentru participarea la grupurile de lucru Peace Formula. Am discutat despre pregătirile pentru Summitul Global pentru Pace.

Ucraina nu pregătește eforturi pentru a spori securitatea alimentară globală. Continuăm inițiativa pentru cereale la Marea Neagră. Încercăm rute alternative. Am obținut deja un oarecare succes, deși nu a fost ușor.

Am subliniat necesitatea de a accelera întoarcerea copiilor ucraineni deportați ilegal în Rusia, precum și schimbul de deținuți.”