Armata Romana: Anunturi de ULTIMA ORA pentru Soldati, Masurile Luate Impreuna cu SUA

Armata Romana Anunturi ULTIMA ORA Soldati Masurile Luate Impreuna SUA

Armata Romana aduce in atentia milioanelor de romani din intreaga tara o serie de anunturi de ultima ora cu privire la masurile care sunt luate impreuna cu Armata SUA, iar asta deoarece Seful Statului Major al Apararii din Romania a avut o intalnire cu noul Sef al Armatei SUA, numit in functie zilele trecute.

Armata Romana colaboreaza indeaproape cu cea a SUA in aceasta perioada in care razboiul din Ucraina genereaza foarte multe provocari pentru ambele tari, iar colaborarea trebuie sa fie una cat mai stransa si mai eficienta, mai ales ca exista sanse foarte mici ca razboiul sa se incheie curand si in bine pentru noi.

“Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat, în data de 29 septembrie, la ceremonia militară de transfer a responsabilității de președinte al Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA de la generalul Mark A. Milley la generalul Charles Q. Brown, Jr., desfășurată în Fort Myer, Virginia.

Trendul ascendent al cooperării militare bilaterale și în plan aliat dintre armatele României și Statelor Unite ale Americii, stabilit pe durata mandatului generalului Mark A. Milley, se va menține pe același curs și pe mandatul actualului președinte al Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA, generalul Charles Q. Brown, Jr.

Șeful Apărării a afirmat că urmărim realizarea liniilor de efort din foaia comună de parcurs „USA and Romania Roadmap for Defence Cooperation 2020-2030”: „am încredere că, în viitor, contribuția aliaților americani va rămâne semnificativă pentru securitatea regională europeană și relevantă în planul consolidării apărării României, atât prin prezența forțelor americane pe teritoriul național.

Cât și în privința realizării capabilităților prin programele majore de înzestrare, precum și prin proiectele majore de infrastructură militară”. Festivitatea de la Fort Myer a fost unul din elementele programului vizitei oficiale pe care șeful Apărării din România a întreprins-o în Statele Unite ale Americii, în perioada 27-30 septembrie.Generalul Daniel Petrescu s-a întâlnit, în data de 28 septembrie, cu Jason Israel, asistent special al președintelui american și senior director pentru politica de apărare al Consiliului Securității Naționale.

Cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, necesitatea accelerării programelor de înzestrare derulate prin intermediul platformei americane „Foreign Military Sales”, în contextul eforturilor țării noastre de îmbunătățire a capabilităților de apărare naționale și în cadru aliat. În aceeași zi, șeful Apărării a avut întrevederi la Pentagon cu amiralul Lisa Franchetti, viitorul șef al Operațiilor Maritime (US Naval Operations), și cu generalul-locotenent Gregg P. Olson, directorul Statului Major al Corpului de Infanterie Marină (US Marine Corps).”