Volodimir Zelenski: Anuntul pentru Israel dupa Atacurile Lansate de Hamas

Volodimir Zelenski Anuntul pentru Israel dupa Atacurile Lansate de Hamas

Volodimir Zelenski a facut un foarte important anunt de ultima ora dupa atacurile asupra Israelului, lansate de catre Hamas, iar asta pentru ca presedintele ucrainean vorbeste despre pericolul ca razboiul sa se extinda in mai multe colturi ale lumii si sa provoace mai multa teroare decat pana in momentul de fata.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre ceea ce a facut dupa ce imaginile terorii din Israel au devenit publice, dar si ce le recomanda ucrainienilor sa faca, daca se afla in momentul de fata in tara, ea fiind in razboi cu Hamas.

“Astăzi, de dimineață, am fost în contact permanent cu diplomații și serviciile noastre de informații. Datorită atacului terorist asupra Israelului și a amenințării la adresa cetățenilor noștri din Israel, a fost înființat un sediu operațional în subordinea Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Deocamdată, informațiile despre posibila deces a unui cetățean ucrainean sunt în curs de verificare, iar căutarea a doi dintre cetățenii noștri este în desfășurare. Vă rog, dragi ucraineni, dacă vă aflați acum în Israel, fiți cât mai atenți.

Urmează instrucțiunile forțelor de securitate și ai grijă de tine și de ceilalți din jurul tău. Dacă aveți nevoie de ceva, vă rugăm să contactați ambasada noastră prin orice mijloc disponibil – Ucraina își va ajuta toți oamenii, indiferent de situație.

Astăzi, întreaga lume a văzut filmări îngrozitoare din Israel – imagini cu teroriști care abuzează femei și bărbați, luând ostatici chiar și bătrâni fără milă…

Atacul terorist de astăzi asupra Israelului a fost pregătit temeinic și întreaga lume înțelege ce sponsori teroriști ar fi putut încuraja și organiza acest atac.

Israelul are tot dreptul să se protejeze de teroare. La fel și orice alt stat. Fara sprijin pentru teroristi! Fie ca valoarea vieții umane și intoleranța terorii să fie principiile care vor uni în sfârșit întreaga lume.

Vești groaznice din Israel. Condoleanțe tuturor celor a căror familie și prieteni și-au pierdut viața în atacul terorist. Credem că ordinea va fi restabilită și teroriștii vor fi distruși.

Nicăieri în lume nu i se poate da terorii o singură șansă, pentru că teroarea este întotdeauna o crimă nu doar împotriva unei țări sau a victimelor sale specifice, ci împotriva umanității ca atare și a întregii noastre lumi.

Cine folosește teroarea este o crimă împotriva lumii. Cine sponsorizează teroarea este o crimă împotriva lumii. Lumea trebuie să fie unită și solidară, astfel încât teroarea să nu încerce niciodată și nicăieri să cucerească sau să rupă viața. Dreptul Israelului la apărare nu poate fi pus la îndoială.

Toate circumstanțele acestui atac terorist trebuie clarificate pentru ca lumea să cunoască și să-i aducă în fața justiției pe toți cei care au instigat atacul și au ajutat la organizarea lui.

Toți cetățenii Ucrainei care se află în zona de pericol ar trebui să urmeze cu atenție instrucțiunile forțelor de securitate la fața locului și să monitorizeze îndeaproape informațiile. Aveți grijă! Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și ambasada noastră din Israel sunt gata să ajute în orice situație.

Un sediu operațional a fost creat pentru a ajuta ucrainenii din Israel. Dacă aveți nevoie de asistență, vă rugăm să contactați imediat oricare dintre oficiile noastre diplomatice sau consulare prin orice mijloc disponibil. Fiecare viață contează! Condamnăm orice manifestare de teroare.”