Austria: Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri in Schengen, Aderarea Romaniei Afectata

Austria Anunturi ULTIMA ORA Masuri Schengen Aderarea Romaniei Afectata

Austria este una dintre tarile care abuzeaza cel mai mult de regulamentele de functionare ale Spatiului Schengen, blocand si aderarea Romaniei in acest proces, desigur fara motive legale solide, insa o serie de schimbari pe care Parlamentul European le pregateste urmeaza sa genereze si mai multe batai de cap pentru cancelarul Karl Nehammer.

Austria ar urma sa nu mai poata extinde controalele la granitele cu tarile Schengen pentru mai mult de 18 luni de la prima introducere, ceea ce o va forta sa-si regandeasca serios strategiile de protectie a granitelor, dar si ceea ce ar putea intarzia mai mult aderarea Romaniei, avand in vedere contextul international privind migratia si impactul major pentru toata UE.

Austria s-a bazat foarte mult pe problema migratiei cand a blocat aderarea Romaniei la Schengen, sau a impus controale prea lungi la granitele cu tarile Schengen, insa aceste situatii ar urma sa fie eliminate dupa ce noile schimbari ale Parlamentului European vor fi adoptate, iar Karl Nehammer ar putea fi nevoit sa-si schimbe multe dintre obiectivele pe care le are.

“Parlamentul European și-a stabilit astăzi mandatul pentru revizuirea Codului frontierelor Schengen, care reglementează libertatea de circulație în cadrul UE. Grupul S&D, care a condus negocierile în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, s-a asigurat că controalele la frontierele interne nu pot fi introduse decât în cazuri excepționale.

Trebuie să existe motive legitime pentru introducerea lor și trebuie să dureze maximum 18 luni. Ca parte a reformei Schengen, Parlamentul prevede, de asemenea, alternative la controalele la frontieră, inclusiv o cooperare sporită polițienească în regiunile de frontieră. Acum că mandatul Parlamentului a fost finalizat, pot începe negocierile cu colegislatorii din Consiliul European.”