Ministrul Sanatatii: Anuntul de ULTIMA ORA privind Israel, Mesajele pentru Romani

Ministrul Sanatatii Anuntul ULTIMA ORA Israel Mesajele Romani

Ministrul Sanatatii aduce in atentia a milioane de romani un anunt de ultima ora cu privire la atacurile din Israel, Alexandru Rafila afirmand ca statul roman este alaturi de guvernul de la Tel Aviv in fata atacurilor lansate din Gaza de catre Hamas, situatia fiind una extrem de grava la ora actuala, din pacate.

Ministrul Sanatatii aduce deasemenea in atentia romanilor si felul in care se pot proteja impotriva multor boli prin vaccinare, ceva ce n-ar trebui sa fie ignorat de catre oricine este dornic sa evite afectiunile seriaose generate de catre diversele tipuri de virusi care inca sunt activi in intreaga lume acum.

“Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate și de familiile lor, ca om, ca medic și ca ministru al Sănătății. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie și am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România.

Problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea terorii împotriva populației civile este inacceptabilă. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și prietenii în aceste evenimente dramatice. Persoanele cu vârsta peste 45 de ani pot fi mai vulnerabile în fața anumitor agenți patogeni. Unul dintre vaccinurile recomandate persoanelor din această grupă de vârstă este vaccinul pneumococic care oferă protecție împotriva pneumoniei, otitei, meningitei pneumococice și septicemiei.

Pentru a preveni anumite boli grave, seniorilor li se recomandă să facă următoarele vaccinuri: 1. Vaccinul pneumococic, care oferă protecție împotriva: pneumoniei, otitei, meningitei pneumococice și septicemiei. 2. Vaccinul dTpa, care oferă protecție împotriva: difteriei, tetanosului și tusei convulsive. 3. Vaccinul gripal, care oferă protecție împotriva gripei sezoniere. Verifică și tu împreună cu medicul tău de familie unde poți face aceste vaccinuri.

Medicul de familie și medicul pediatru trebuie să fie primele persoane la care apelați înainte de a face un vaccin. Aceasta trebuie să fie regula numărul unu când vorbim despre o informare corectă – adresați-vă doar persoanelor competente din domeniu și cereți toate detaliile care vă interesează. Informațiile ”din auzite”, de la prieteni sau de pe internet trebuie întotdeauna discutate cu medicul dumneavoastră!

Vaccinul dTpa este unul dintre vaccinurile recomandate în Programul Național de Vaccinare. Acesta se administrează prima dată după vârsta de 4 ani, fiind recomandat să se facă și de către adulți și seniori. Vaccinul dTpa te protejează împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive. Poți afla mai multe detalii despre acest vaccin de la medicul tău de familie.”