Volodimir Zelenski: Mesajul dupa Prima Vizita in Romania de la Debutul Razboiului din Ucraina

Volodimir Zelenski Mesajul dupa Prima Vizita in Romania de la Debutul Razboiului din Ucraina

Volodimir Zelenski a facut ieri prima sa vizita in Romania, dupa debutul razboiului din Ucraina, iar presedintele de la Kiev a tinut sa le multumeasca oficialilor europeni atat pentru primire, cat si pentru ajutorul pe care il ofera Ucrainei in momentul de fata.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre ceea ce a facut in Romania, dar si despre cat de importanta este, in final, tara noastra pentru sustinerea razboiului cu Rusia, care a devastat o buna parte din tara in ultimele luni de zile.

“Sunt recunoscător domnului președinte Iohannis, întregii clase politice și societății românești.

Relațiile noastre strategice reprezintă o nouă forță pentru întreaga regiune a Mării Negre.

Dacă reușim să implementăm tot ceea ce am planificat acum și la care echipele noastre vor lucra, această parte a Europei va primi o nouă sursă de dezvoltare economică și de securitate.

Mulțumim tuturor celor care ne susțin! Bine că astăzi am reușit să ne întărim apărarea!

A avut o întrevedere cu premierul României, Marcel Ciolacu. S-a discutat sprijinul Ucrainei în domeniul apărării și consolidarea cooperării bilaterale a complexelor industriale de apărare.

Ucraina și România au o contribuție critică la securitatea alimentară globală. Este important ca acordurile privind dublarea tranzitului produselor agricole ucrainene prin teritoriul României să fie implementate.

Mulțumim Guvernului României pentru ajutorul practic important acordat țării noastre!

Există o decizie extrem de importantă cu privire la pregătirea piloților de F-16 în România: se creează Centrul de Pregătire a Piloților. Am discutat cu domnul președinte Klaus Iohannis cum să grăbim acest antrenament și am convenit ca piloții ucraineni să fie incluși în primul val de pregătire.

Vă mulțumim pentru toate pachetele de suport oferite de România și pentru ceea ce am discutat astăzi. Vor fi vești bune în ceea ce privește artileria și apărarea aeriană.

Împreună, Ucraina și România sunt donatori importanți pentru securitatea alimentară, în special pentru securitatea alimentară. Lucrăm cu diverși parteneri pentru a ne consolida apărarea antiaeriană atât în întreaga țară, cât și în regiunea Odesa.

În triunghiul Ucraina-România-Moldova, suntem capabili să creăm o bază foarte puternică pentru dezvoltarea nu numai a țărilor și popoarelor noastre, ci și a întregii noastre Europe. „Coridorul cerealelor” din Ucraina prin Moldova până în România va fi în curând operațional.

Și acesta este un exemplu despre cât de multe putem face împreună, ceea ce va conta nu numai pentru noi, ci și pentru Europa și lumea în general.”