Armata Romana: 2 Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA privind Actiunile Derulate de Soldati

Armata Romana 2 Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Actiunile Derulate Soldati

Armata Romana a facut 2 anunturi oficiale de ultima ora, foarte importante pentru toata Romania, iar asta pentru ca ele aduc in atentia noastra actiunile militarilor romani, si vorbim despre participarea marinarilor din Fortele Navale Romane la exercitiul multinational Breeze 23, cu toate detaliile oferite mai jos.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre faptul ca in cadrul Academiei Navale Mircea cel Batran a fost inaugurat un simulator de navigatie, acesta avand menirea de a-i ajuta pe marinari sa faca pregatire specifica pentru diverse tipuri de misiuni la care ar putea participa.

“Marinarii militari români, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”. Forțele Navale Române, cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” și ofițeri de stat major, participă, în perioada 13-22 octombrie, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre.

Alături de Forțele Navale Române, la „Breeze 23” participă și capabilități navale și aeriene din Albania, Belgia, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Polonia,Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Turcia, în vederea dezvoltării relațiilor multinaționale între statele partenere. Exercițiul multinațional organizat de Forțele Navale ale Bulgariei are ca obiectiv principal creșterea nivelului interoperabilității tactice.

Prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații de criză și pentru combaterea amenințărilor de securitate. Totodată, „Breeze 23” cuprinde secvențe de antrenament adaptate la actualele provocări geostrategice, pentru care prevede reacția imediată a unei forțe multinaționale regionale în toate mediile de luptă. Prin participarea marinarilor militari români la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, Forțele Navale Române contribuie semnificativ la consolidarea capacității de apărare a flancului estic al NATO șila îmbunătățirea securității în regiunea Mării Negre.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a inaugurat miercuri, 11 octombrie, un simulator de navigație destinat să consolideze baza materială de pregătire și instruire, pentru studenții și marinarii militari din Forțele Navale Române, în special pentru echipajele navelor militare fluviale. Noul simulator de navigație, de producție norvegiană, răspunde nevoilor actuale de pregătire la standarde ridicate în domeniul navigației pe ape interioare (fluvii și canale).

Si este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale (12 modele de nave și cinci zone de navigație). Până în prezent, pregătirea practică specifică disciplinelor „Navigație fluvială” și „Elemente de navigație fluvială” s-a realizat în Simulatorul integrat de conducere a navei, care conține o singură zonă de ape interioare.”