Armata Romana: Incidentul de ULTIMA ORA si Actiunile Importante ale Soldatilor Romani

Armata Romana Incidentul ULTIMA ORA Actiunile Importante Soldatilor Romani

Armata Romana confirma in mod oficial un incident important care a avut loc in timpul unor actiuni derulate de catre soldatii armatei romane, iar asta deoarece o grenada a explodat in timpul unei sedinde specifice de instruire privind aruncarea grenadei, un soldat fiind grav ranit la un picior si transportat la spital.

Armata Romana explica mai jos ce s-a intamplat in urma incidentului de la Pologonul Crasna din judetul Salaj, iar separat de asta vorbeste despre exercitiul Blue Scorpions 23, care s-a desfasurat in Capu Midia si la care au participat multipli soldati din cadrul fortelor armate ale Romaniei.

“Exercițiul BLUE SCORPIONS 23. În această săptămână, în poligonul Capu Midia s-a desfășurat exercițiul ”BLUE SCORPIONS 23” în cadrul căruia militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană ”General Gheorghe Pârvulescu” au executat trageri de luptă reale (LFX) și s-au instruit pe ținte aeriene marcate (EȚAM). Pe durata LFX s-au executat probleme de tragere de zi și de noapte (nivel secție, baterie și batalion) cu sistemul antiaerian ”Oerlikon” asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase.

Alături de militarii români au participat și aliați francezi din cadrul Grupului de Luptă de pe teritoriul României, care au executat trageri antiaeriene asupra unei ținte UAV. La EȚAM, alături de militarii români a participat și o secție de rachete antiaeriene ”Stinger” din cadrul detașamentului portughez dislocat în garnizoana Caracal. Pe timpul EȚAM, militarii români și portughezi s-au antrenat pe ținte aeriene marcate de două avioane IAR-99 STD.

Asigurate de Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc și două elicoptere IAR-330, asigurate de Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”. Caravana Centrului de transfuzie sanguină la sediul Ministerului Apărării Naționale! Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei.

In urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire.

Si altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale. Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.”