Ministrul Educatiei transmite in mod oficial 2 anunturi importante pentru elevii din toata Romania, care vizeaza in mod direct scolile din intreaga tara, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentie, intr-o prima faza, cum au fost folosite fondurile europene pentru Scoala Gimnaziala din Boghesti, Vrancea, pentru a ajuta copiii.
Ministrul Educatiei explica mai jos cum anume au fost folosite aceste sume, insa mai mult decat atat, ofera mai multe detlaii cu privire la modul in care autoritatile din Romania pot beneficia de dotari noi cu materiale, beneficiind de fonduri nerambursabile de 43 de milioane de euro, care sunt disponibile de acum.
“Despre Școala Gimnazială Boghești din Vrancea și inițiativele oamenilor ei implementate prin PNRAS, pentru un mediu educațional excelent! Oamenii școlii au pus accent pe digitalizarea procesului educațional prin furnizarea unei săli multifuncționale complet echipate cu tehnologie de ultimă generație – echipamente audio-video, laptopuri, tablă interactivă și multe altele. De asemenea, au promovat abilitățile sociale și emoționale.
Invățând elevii să fie autonomi, perseverenți, buni comunicatori și colaboratori. Elevii au avut oportunitatea de a se implica în activități muzicale, cluburi de lectură și pictură, crearea de produse hand-made, precum și experiențe antreprenoriale și experimentale. Pe lângă asta, Școala Gimnazială Boghești a dezvoltat un climat școlar pozitiv și incluziv, un mediu de învățare sigur și deschis, luptând împotriva violenței și a bullyingului.
Educația la Școala Gimnazială Boghești este despre mai mult decât învățarea academică – este despre pregătirea completă a elevilor pentru un viitor de succes. Solicitanți eligibili care pot depune cererea de finanțare în cadrul prezentului apel sunt: unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic care se regăsesc în Lista unităților de învățământ eligibile (Anexa 14).
UAT la nivel de municipiu, oraș, comună, pentru o unitate de învățământ descrisă la punctul 1, care este în administrarea sa. Scopul prezentei linii de finanțare îl reprezintă creșterea atractivității învățământului profesional agricol, prin finanțarea îmbunătățirii infrastructurii și dotării cu materiale didactice specifice pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia.
Clădirile, sălile de clasă, laboratoarele și dotările, respectiv, infrastructura educațională, constituie elemente vitale ale mediilor de învățare din școli, deoarece are efecte asupra îmbunătățirii predării, a rezultatelor școlare ale elevilor și asupra reducerii abandonului școlar. În vederea încheierii cu succes a investiției, menționăm că formarea personalului didactic din liceele cu profil agricol se va face de către Ministerul Educației printr-o măsură separată de acest apel de proiecte.”