Masurile Luate de Volodimir Zelenski pentru Aderarea Ucraine la Uniunea Europeana

Volodimir Zelenski le vorbeste tuturor europenilor despre masurile pe care tara sa le-a luat pentru a adera la Uniunea EUropeana cat mai curand dupa incheierea razboiului.

Masurile Luate Volodimir Zelenski Aderarea Ucraine Uniunea Europeana

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre masurile pe care Ucraina a decis sa le puna in practica pentru a-si grabi aderarea la Uniunea Europeana in perioada imediat urmatoare incheierii razboiului, iar asta deoarece tara sa cauta sa faca parte din familia europeana extinsa cat mai curand.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna masurile care au fost luate la Kiev in acest sens, iar asta pentru ca vorbim despre decizii bazate pe necesitatea ca tara sa indeplineasca o serie de conditii stricte, pentru a i se permite intrarea in sistem.

“Ucraina a trecut cât mai repede posibil prin implementarea celor șapte recomandări ale Comisiei Europene, care au fost date pentru a permite o soluție politică deja în acest an pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Am făcut multe și aș spune mult mai mult decât se putea aștepta de la un stat care a fost supus unei agresiuni pe scară largă. Totuși, Ucraina nu cere reduceri politice, ci demonstrează ritmul politic necesar, pentru că împărtășim abordarea conform căreia deciziile ar trebui să se bazeze pe realizările individuale ale țărilor care aspiră să devină membre ale Uniunii Europene.

Pentru Ucraina, aceasta este o prioritate de top – pregătirea deja anul acesta pentru o decizie politică privind începerea negocierilor privind aderarea la UE. Sper și pentru Uniunea Europeană. Am pus o bază solidă pentru aceasta.

El a spus acest lucru în timp ce s-a adresat consiliului de conducere al comisarilor europeni – reprezentanți din 27 de țări UE, care sunt conducerea politică a Comisiei Europene și sunt responsabile pentru anumite domenii de politică.”