Benjamin Netanyahu Anunță că Invazia Fâșiei Gaza va Începe Curând

Benjamin Netanyahu Anunță că Invazia Fâșiei Gaza va Începe Curând

Marți, premierul israelian Benjamin Netanyahu a părut să le transmită soldaților că o ofensivă terestră este încă în plan, în ciuda unei creșteri a sentimentului că întârziere ofensiva militară. „Ne aflăm în fața următoarei etape, aceasta se apropie”, a spus prim-ministrul unității Yahalom a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), conform unui comunicat de presă emis de biroul lui Netanyahu. „Știți acest lucru și sunteți parte din acesta; sunteți în avangardă”.

Unitatea Yahalom este o unitate specială a Corpului de Inginerie de Luptă, antrenată pentru a gestiona sarcini speciale de inginerie, conform site-ului web al IDF. Comunicatul de presă a menționat că Netanyahu a fost informat despre activitatea recentă a unității și despre pregătirile acesteia pentru viitor în timpul unei vizite la Baza IDF Immanuel.

„Avem o singură misiune – să distrugem Hamas. Nu ne vom opri până nu o vom completa, cu ajutorul vostru. Mă bazez pe voi; poporul Israelului se bazează pe voi. Sunt mândru de voi și vă salut”, a spus Netanyahu în timp ce se întâlnea cu trupele.

Netanyahu a continuat să spună că Israelul „lovește inamicul cu mare forță”. „Ieri, în atacurile noastre din Gaza, am lovit inamicul cel mai dureros pe care l-au primit într-o singură zi. Am ucis zeci de teroriști, posibil chiar mai mulți. În acest moment, clarificăm exact magnitudinea loviturii”, a spus Netanyahu. „Cu toate acestea, știm și că, în timp ce suntem activi în sectoare suplimentare în nord, lovind oricine încearcă să ne atace, în Iudeea și Samaria de asemenea”, a adăugat el, folosind nume biblice pentru a face referire la Cisiordania.

Comunicatul de presă a adăugat că Netanyahu a văzut unele muniții pe care Hamas le-a introdus în Israel, care au fost confiscate de unitatea Yahalom și date Centrului Național pentru Neutralizarea Muniției.