Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial masurile de ultima ora pentru mii de scoli din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos despre modul in care banii din PNRR urmeaza sa fie utilizati de catre autoritatile din Romania pentru imbunatatirea calitatii sistemului de invatamant.
Ministrul Educatiei ofera detalii cu privire la ceea ce a fost decis la nivelul Guvernului Romaniei in momentul de fata vis-a-vis de aceste investitii, dar mai mult decat atat, vorbeste inclusiv despre importanta educatiei financiare din scolile Romaniei, ceva ce ar trebui sa fie in atentia foarte multor oameni.
“Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom schimba fața școlilor din România. Au fost deja încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea a aproape 6000 de unități de învățământ și unități conexe, astfel încât, în orice sală de clasă am intra în viitor, să găsim cel puțin o tablă interactivă, un laptop.
Un sistem de sunet și orice alte resurse necesare profesorilor și elevilor pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Alte contracte ce vizează achiziția de microbuze electrice, precum și dezvoltarea campusurilor de învățământ dual au fost, de asemenea, semnate. Cum multe dintre investițiile prevăzute pot fi implementate doar cu sprijinul autorităților publice locale, m-am bucurat că astăzi.
In cadrul dezbaterii „Ora de Administrație Locală” organizate pe Platforma APL, am avut posibilitatea nu doar să prezint oportunitățile de dezvoltare prin PNRR, ci și să mulțumesc reprezentanților autorităților publice locale pentru tot efortul depus până acum. Mă bazez în continuare pe hotărârea, implicarea și determinarea de a duce la bun sfârșit toate investițiile și vă asigur că voi oferi tot sprijinul meu întregii comunități școlare.
Pentru a ne atinge scopul – acela de a asigura un învățământ de calitate pentru fiecare elev din România, adaptat la specificul fiecărei comunități locale. O componentă importantă a educației financiare este educația fiscală, care este menită să îmbunătățească nivelul de educație a copiilor, adolescenților, tinerilor, adulților în ceea ce privește sistemul taxelor și impozitelor.
Educația în domeniul fiscal reprezintă un ansamblu de abilități și cunoștințe care ajută individul să conștientizeze importanța îndeplinirii obligațiilor fiscale către statul român. Educarea timpurie a viitorilor contribuabili spre conformarea fiscală voluntară, trebuie să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de civism. Un număr mare de țări au implementat inițiative de educare a contribuabililor în ultimii ani, pentru ca aceștia să poată înțelege mai bine sistemul fiscal.”