Armata Romana: 2 Actiuni de ULTIMA ORA Anuntate Romanilor de catre Ministerul Apararii

Armata Romana 2 Actiuni ULTIMA ORA Anuntate Romanilor Ministerul Apararii

Armata Romana are anuntate 2 foarte importante actiuni de ultima ora, ministerul Apararii dezvaluind pentru oamenii din intreaga tara ceea ce a fost realizat  de catre soldatii tarii noastre, intr-o prima faza fiind vorba despre soldatii Detasamentului de Aparare Antiaeriana “Gheparzii de Fier”, care au parasit Polonia.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre un simpozion stiintific, organizat la Bucuresti cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta a Republicii Turcia, mai multe detalii despre aceasta initiativa fiind disponibile mai jos, pentru toti romanii interesati sa afle mai multe despre ceea ce a fost realizat.

“Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au predat misiunea și atribuțiile specifice din cadrul Battle Group-ului NATO din Polonia Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a-XIV-a, „Gheparzii Transilvani”. Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Iron Cheetahs” a fost dislocat în Polonia, în perioada martie-octombrie 2023, ca parte a Grupului de Luptă NATO, condus de către Statele Unite ale Americii.

Având ca misiune asigurarea prezenței înaintate consolidate, în sistem rotațional, în flancul Nord-Estic al Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia, în anul 2016. Pe parcursul celor aproximativ șapte luni, militarii dobrogeni au desfășurat instruirea la nivel întrunit sprijinind, prin asigurarea apărării antiaeriene în toate activitățile desfășurate forțele și mijloacele Battle Group-ului NATO dislocat în Polonia.

„Experiența celor aproximativ șapte luni, din momentul dislocării noastre aici în Polonia, nu poate fi descrisă decât prin intermediul a două cuvinte „provocare continuă”. A fost o adevărată „competiție”. O „competiție” zilnică, o „competiție” cu noi înșine, pentru a deveni mai buni, mai profesioniști, mai determinați în toate acțiunile desfășurate la nivel întrunit.

Nimic din cele menționate anterior nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul tuturor aliaților din cadrul Grupului de Luptă, aliați cu care ne-am instruit continuu și împreună cu care am desfășurat toate activitățile întrunite, pe întreg parcursul acestor luni.” ne-a mărturisit comandantul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” rotația a-XIII-a, Maior Constantin Cațaonu.

Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară, împreună cu Institutul de istorie militară „Fatih” din Istanbul, a organizat marți, 31 octombrie, la Palatul Cercului Militar Național, simpozionul științific intitulat „Relațiile politico-militare româno-turce la centenarul Republicii Turcia”. Parte a unei serii de evenimente științifice bilaterale în domeniul istoriei militare, simpozionul și-a propus să ofere istoricilor și specialiștilor un cadru de dialog și dezbateri privind aniversarea unui dublu eveniment istoric.”