Uniunea Europeană Anunță Creșterea Ajutorului pentru Palestina

Uniunea Europeană Anunță Creșterea Ajutorului Palestina

Uniunea Europeană (UE) se alătură apelurilor pentru stabilirea de încetări imediate ale ostilităților și crearea de coridoare umanitare pentru a asigura ajungerea în siguranță a ajutorului umanitar la populația din Gaza. Aceasta include creșterea capacității la punctele de trecere ale frontierei și stabilirea unei rute maritime dedicate.

Conform concluziilor Consiliului European din 26 octombrie, UE reafirmă dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.

UE solicită acces umanitar continuu, rapid, sigur și neîngrădit, permițând ajutorului să ajungă la cei în nevoie prin toate măsurile necesare, inclusiv coridoare umanitare și pauze pentru nevoi umanitare. În acest sens, salutăm rezultatele conferinței umanitare din 9 noiembrie, desfășurată la Paris.

UE reiterează apelul său către Hamas pentru eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor. Este crucial ca Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să aibă acces la ostatici.

UE condamnă utilizarea spitalelor și civililor ca scuturi umane de către Hamas. Civilii trebuie să poată părăsi zona de conflict. Aceste ostilități afectează grav spitalele și au un impact oribil asupra civililor și personalului medical. UE subliniază că dreptul internațional umanitar stipulează că spitalele, aprovizionările medicale și civilii din spitale trebuie protejați.

De asemenea, spitalele trebuie să fie aprovizionate imediat cu cele mai urgente materiale medicale, iar pacienții care necesită îngrijiri medicale urgente trebuie evacuați în siguranță. În acest context, îndemnăm Israelul să exercite cea mai mare reținere pentru a asigura protecția civililor.

UE și statele sale membre vor continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii internaționali, ONU și alte agenții, precum și cu țările din regiune, pentru a asigura un flux susținut de asistență și a facilita accesul la alimente, apă, îngrijiri medicale, combustibil și adăpost.