Armata Romana: Militarii Romani au Participat la Importante Actiuni, despre care ne Informeaza MApN

Armata Romana Militarii Romani Participat Importante Actiuni Informeaza MApN

Armata Romana a participat la o serie de actiuni importante in ultima perioada, soldatii romani fiind implicati intr-o serie de activitati atat in Romania, cat si in Polonia, prima dintre ele fiind exercitiul desfasurat cu echipamentele Patriot, care se afla in dotarea fortelor armate romane acum.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre participarea soldatilor romani la celebrarea zilei Poloniei, militarii romani fiind invitati sa participe la o serie de activitati specifice pentru celebrarea acestei zile importante, iar mai multe detalii despre felul in care au fost ei implicati, puteti citi chiar acum mai jos.

“EXERCIȚIUL TACTIC CU TRUPE ȘI TRAGERI REALE PATRIOT SPARK 23! Azi, începând cu ora 11.00, în cadrul unui exercițiu tactic, desfășurat în poligonul de trageri Capu Midia, vor avea loc trageri reale cu sistemul de rachete sol-aer PATRIOT. Vom reveni şi noi cu un video imediat după. Obiectivul exercițiului PATRIOT SPARK 23 constă în combaterea amenințărilor aeriene.

Prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM. Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale.

Ziua Independenței Poloniei sărbătorită de „Gheparzii Transilvani” în Polonia. Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” au participat alături de militari americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă din Polonia la o serie de activități desfășurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Poloniei.

La invitația comunității locale, aceștia au participat la activități organizate la două școli primare din localitățile Bemowo Piskie și Skarzyn, unde, prin jocuri și scenete, elevii au prezentat semnificația zilei de 11 noiembrie pentru poporul polonez. Campionatul de fotbal și cel de baschet organizate cu această ocazie au adus primele cupe militarilor români. Astfel, echipa de fotbal a detașamentului a obținut locul 2 în clasamentul general, iar cea de baschet locul 3.

Ziua Independenței Poloniei se sărbătorește în fiecare an pe data de 11 noiembrie. Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.”