Ministrul Educatiei: Anunturile de ULTIMA ORA pentru Elevii din Romania, Cererea pentru ei si Parinti

Ministrul Educatiei Anunturile ULTIMA ORA Elevii Romania Cererea Parinti

Ministrul Educatiei transmite un foarte important anunt de ultima ora care vizeaza elevii din toata Romania, iar asta pentru ca vorbeste, intr-o prima faza, despre empatie si intelegere, care trebuie sa faca parte din procesul de invatamant al scolilor din Romania, astfel incat sa copiii sa aiba parte de cele mai bune experiente.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre faptul ca educatia este cheia catre intelegere, toleranta si consolidarea democratiei, oferind cateva informatii cu privire la motivele in baza carora sistemul de invatamant ar trebui sa promoveze aceste principii importante in Romania.

“Educația este cheia către înțelegere, toleranță și consolidarea democrației. #Împreună, construim viitorul prin cunoașterea și înțelegerea trecutului nostru. Recent, am avut o întâlnire cu președintele executiv al IICCMER, domnul Daniel Șandru, pentru a discuta despre disciplina obligatorie pentru elevii de liceu, „Istoria comunismului din România”, care se va regăsi în planurile-cadru pentru învățământul liceal din anul școlar 2025-2026.

Am stabilit etapele pentru constituirea grupului de lucru interinstituțional și pentru elaborarea programei școlare. Sunt recunoscătoare tuturor celor ce promovează, în școli, respectul pentru drepturile omului, valorile toleranței, cultivând înțelegerea și apropierea între oameni! Să nu uităm că educația construiește doar dacă ieșim din zona de confort, doar dacă ascultăm și alte puncte de vedere.

Încercăm, prin empatie, să ne punem în papucii celuilalt, dacă suntem un pic mai riguroși cu noi. În fine, dacă aplicăm aceeași măsură nouă pe care o aplicăm celorlalți și. mai ales, dacă facem ceva ce copiii mici încă mai știu să facă: să cerem ajutor – cei mai mici îl cer prin plâns – și înțelegere atunci când ne este foarte greu, pentru că doar așa învățăm.

Și mai e ceva ce copiii mici fac și noi, adulții, uneori am uitat să facem: să ne bucurăm de progres, să marcăm progresul, să ne bucurăm unii cu alții atunci când unul dintre noi reușește ceva ce nu a mai reușit până atunci. Mama mea spune așa – la un moment dat, ca orice bunică, o surprindeam în interacțiunile cu băiețelul meu și o întrebam.

Mamă, dar de ce-i spui tot timpul că este extraordinar, că este bun, că este talentat la nu știu ce? Nu poți să-i spui tot timpul că este cel mai bun copil de pe planetă. Și mama mi-a spus așa spune-i un copil că este sau poate puțin mai mult decât acum și el va crede și mai mult decât atât, se va comporta ca atare. 85% dintre noi reacționăm prost, în ceea ce privește învățarea, la critici.”