Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial in momentul de fata despre masurile foarte importante, aplicate la nivel national pentru elevii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca explica mai jos cum au fost folositi banii din PNRR pentru a le asigura copiilor o masa calda si mai mult de atat.
Ministrul Educatiei explica deasemenea faptul ca unitatile de invatamant din Romania pot cere in continuare finantari pentru elevii care au nevoie de mese calde, dar mai mult decat atat, vorbeste mai jos si despre rezumatul saptamanii, cand vine vorba despre masurile luate in cadrul ministerului sau.
“Momentele în care pot interacționa cu copiii și tinerii sunt nu doar optimism, ci și inspirație – copiii sunt atât prezentul, cât și viitorul. Astăzi, de Ziua internațională a drepturilor copilului, am participat la evenimentul care a marcat adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Copiii și tinerii din Consiliul Consultativ al Copiilor din Fundația World Vision România și Consiliul Tinerilor din FONPC. Evenimentul a subliniat importanța drepturilor copiilor, punând în centru nevoia de educație echitabilă, de protecție și de implicare a lor în luarea deciziilor. Au fost finanțate până acum activități pentru combaterea abandonului școlar în peste 2000 de școli prin PNRR.
Peste 180.000 de copii beneficiază de Programul național „Masă caldă” și ne dorim ca acest număr să crească la 1 milion. Prin PNRR, au fost alocate resurse pentru achiziția de microbuze electrice și pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier și materiale didactice. De asemenea, eu și colegii mei depunem eforturi constante pentru a combate violența în mediul școlar – în paralel cu Procedura pentru managementul situațiilor de violență, am lansat Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.
Prin care unitățile de învățământ pot accesa finanțare de până la 4.000 de lei pentru activități care să ducă la o școală mai sigură pentru copii. Toate aceste demersuri sunt pași către o educație echitabilă și către un mediu școlar în care fiecare copil să se simtă în siguranță! Mulțumesc organizatorilor pentru un eveniment care a reunit decidenți și principalii beneficiari, copiii! Continuăm #împreună!
Rezumatul săptamanii acesteia are în centru lansarea Programului de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar, pentru care se asigură și finanțare. Copiii și adulții trebuie să simtă că școala este un mediu sigur pentru ei, iar pentru asta este nevoie nu doar de propuneri privind organizarea activităților, ci și de sprijin financiar. Facem, așadar, tot posibilul să identificăm modalități pentru a sprijini școlile și sub acest aspect!” afirma Ligia Deca.