Ministerul Sanatatii anunta in mod oficial deciziile de ultim moment care au fost impuse in Romania in mod oficial, Alexandru Rafila confirmand faptul ca au fost deja alocate 640 de milioane de LEI prin PNRR pentru construirea si dotarea de noi sectii de pneumologie si boli infectioase in cladirinoi in Spitalul Municipal din Oradea.
Ministerul Sanatatii explica mai jos ceea ce se intampla cu finantarile, dar si ce fel de promisiuni exista pentru bugetul de anul viitor pe care il va avea ministerul, foarte multi dintre romani asteptand aceste decizii ale lui Alexandru Rafila, iar mai multe detalii cu privire la tot aveti chiar acum mai jos.
“Ministerul Sănătății a alocat 640 de milioane de lei din PNRR, pentru construirea și dotarea secțiilor de pneumologie și boli infecțioase în clădiri noi, la Spitalul Municipal din Oradea! Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru RAFILA a semnat contractul de finanțare pentru construcția noilor secții de pneumologie și boli infecțioase la Spitalul Municipal din Oradea. Noua construcție va avea 229 de paturi de spitalizare continuă pentru secțiile de boli infecțioase, pneumologie și ATI.
De asemenea, noul corp de clădire va avea 20 de paturi de spitalizare de zi. “Sprijinul constant al domnului senator Florian Bodog și a altor parlamentari pentru dezvoltarea serviciilor medicale în județ și pentru parteneriatul dintre Ministerul Sănătății și autoritățile locale din Bihor este un exemplu de colaborare în interesul pacienților din acest județ”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Investiția totală se ridică la 640 de milioane de lei și va fi asigurată de Ministerul Sănătății, prin PNRR. Ceea ce pot eu să vă spun este că bănuiesc că am reuşit să securizez pentru anul viitor să avem un buget al Ministerului Sănătăţii care să poată să acopere toate programele care sunt gestionate de minister.
Inclusiv programul HIV din punct de vedere financiar. Avem discuţii cu Ministerul Finanţelor şi CNAS are astfel de discuţii. Pentru programele gestionate de noi sper să putem să asigurăm finanţarea integrală. Cel puţin din punct de vedere al Programului HIV, cred că va fi un an în care încercăm să nu mai existe aceste limitări ale finanţării.
Trebuie să refacem achiziţia centralizată – acordul-cadru pentru achiziţia de medicamente antiretrovirale încât spitalele să aibă la dispoziţie un instrument de referinţă în ceea ce priveşte achiziţia. Am anumite garanţii că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi finanţat integral conform nevoilor şi atunci nu o să mai ajungem în astfel de situaţii.”