Ministerul Apararii a publicat o serie de anunturi foarte importante cu privire la actiunile militarilor din Armata Romana, iar asta pentru ca in atentia a milioane de oameni sunt aduse exercitiile pe care le fac acestia in cadrul VOLPE BIANCA 2024, cu detalii suplimentare disponibile acum mai jos.
Ministerul Apararii vorbeste despre ceea ce se intampla in cadrul acestor exercitii, dar si despre o intalnire pe care seful Statului Major al Apararii a avut-o cu Comandantul Suprem al Fortelor Aliate in Europa si cel al Comandamentului Armatei SUA in Europa, cu detalii oferite mai jos.
“Vulturii Carpaților la înălțime, alături de trupele alpine italiene Un pluton de vânători de munte din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung participă la exercițiul multinațional „VOLPE BIANCA 2024”, desfășurat în Italia, în perioada 15-26.01.2024. În cadrul exercițiului, plutonul de vânători de munte român este atașat unei structuri aparținând Regimentului 2 Alpin din Piemont, având misiunea de a intercepta și nimici elementele adversarului care se retrag din zona de angajare.
Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, s-a întâlnit luni, 22 ianuarie, la sediul MApN, cu generalul Christopher Cavoli, Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa (USEUCOM).
Cei doi generali au discutat despre situația regională de securitate și implementarea setului de planuri subsumate „Conceptului Descurajării și Apărării în spațiul euro-atlantic”, inclusiv prin conexarea acestora la documentele naționale de planificare a apărării. De asemenea, au analizat progresul în demersul de modernizare a bazelor aeriene de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu.
Șeful Apărării a reiterat importanța componentei cooperării militare în cadrul Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, evidențiind faptul că „prezența colegilor americani în țara noastră aduce robustețe pentru arhitectura aliată de securitate în regiunea Mării Negre și reprezintă un vector major de creștere a interoperabilității între structuri”. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei generalului Christopher Cavoli în București, din perioada 22-23 ianuarie.”