Ministrul Educatiei a publicat 2 anunturi de ultim moment cu privire la scolile si elevii din toata Romania, Ligia Deca vorbind intr-o prima faza despre faptul ca a participat la celebrarea a 5 ani de existenta a unui proiect important pentru Romania, intre universitatile de medicina din Hamburg si Targu Mures.
Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre rezultatele obtinute de catre elevii romani la simularea pentru Bacalaureat 2024, un examen extrem de important, care va fi sustinut peste doar cateva luni si pentru care multi elevi se pregatesc deja extrem de intens, dupa cum stie multa lume.
“Săptămâna aceasta am participat, la Hamburg, la celebrarea a 5 ani de existență a unui proiect impresionant, alături de domnul Secretar de Stat Gigel Paraschiv, doamna Consilier Prezidențial Diana Păun și doamna Ambasador Adriana Stănescu. Filiala din Hamburg a Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie Târgu Mureș oferă programe de medicină în limba engleză pentru peste 800 de studenți din peste 40 de țări.
Tradiția universitară românească de excepție în domeniul medical se îmbină excelent cu dotările impresionante – mese de operație virtuale, simulatoare, laboratoare – şi cu abordarea curriculară modernă. Asta face ca studenții să se bucure de posibilitatea de a efectua partea clinică a studiilor în rețeaua de peste 20 de spitale clinice partenere din Germania şi din alte state ale Uniunii Europene.
Mai mult, bunele practici de aici sunt aduse şi în contextul academic românesc, prin mobilitatea cadrelor didactice și de cercetare. Felicitări domnului rector Leonard Azamfirei, doamnei decan Simona Mureșan, partenerilor germani și intregii echipe, pentru că au adus proiectul Campusului UMFST-UMCH la nivel de pionierat de excelență în domeniul internaționalizării în învățământul superior românesc!
În contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, Ministerul Educației dispune pentru prima oară de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reușită la fiecare dintre itemii administrați. În acest sens, menționăm că, dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte (33) și faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de joi, 14 martie, statisticile privind gradul de reușită pe fiecare item, la nivel național, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie.
Precizăm că datele care stau la baza prezentei sinteze a rezultatelor au fost extrase din platforma de evaluare digitalizată și prelucrate la nivelul Ministerului Educației. Informațiile care permit astfel de analize, precum și analize ale gradului de reușită pe itemi vor fi disponibile la nivelul fiecărui Inspectorat Școlar Județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv al fiecărei unități de învățământ odată cu transmiterea borderourilor de evaluare.”