Ministerul Apararii anunta o serie de noi si importante anunturi oficiale de ultim moment cu privire la actiunile desfasurate pentru Romania, iar asta pentru ca in atentia romanilor sunt aduse exercitiile militare derulate la Cincu de aliatii NATO impreuna cu soldatii romani din Batalionul 26 Infanterie “neagoe Basarab”.
Ministerul Apararii vorbeste in mod oficial mai jos inclusiv despre instructia facuta de Batalionul 811 Infanterie la Baza 71 Aeriana, cu elicoptere IAR-330 SOCAT, intalnirea ofiterilor de la Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu fiind deasemenea un foarte important punct adus in atentia noastra.
“Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ participă cu aproximativ 300 de militari alături de aliați din Franța, Belgia, Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord la exercițiul de instruire în comun „RED SCORPIONS 24.11.1″, la Centrul Național de Instruire Întrunită „GETICA” din localitatea Cincu. „Scorpionii Roșii” s-au antrenat timp de două săptămâni executând trageri individuale la Shooting House, sedințe individuale de tragere cu armamentul ușor de infanterie, cu armamentul de pe tehnica de luptă și exercițiu tactic cu trageri de luptă.
Pregătirea continuă în „familia dragonilor”. În prima săptămână a lunii aprilie, militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej” au continuat pregătirea în poligoanele de instrucție, desfășurând ședințe de tragere și exerciții de rezolvare a unor situații tactice, care au avut scopul de a perfecționa deprinderile militarilor dobândite până în prezent. De asemenea, în cadrul exercițiilor tactice desfășurate, infanteriștii dejeni au fost sprijiniți de elicopterele IAR-330 SOCAT ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.
Masă rotundă – Departamentul Științe Militare! Departamentul Științe Militare, din cadrul Facultății de Științe Militare a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a desfășurat, în data de 5 aprilie, masa rotundă cu tema „NATO – Nevoia de adaptare și transformare a organizației”. Scopul evenimentului l-a reprezentat facilitarea schimbului de experiențe între teoreticienii și practicienii care își desfășoară activitatea în domeniul științelor militare.
Alături de cadre didactice titulare și asociate din academie, la activitatea desfășurată în sistem hibrid, au participat generalul de brigadă dr. Florin Stan, generalul de flotilă aeriană dr. Ioan Mischie, colonelul dr. Florin Cîmpean, colonelul dr. Alexandru Kiș, maiorul Andrei Mârza, generalul (rz.) dr. Ștefan Dănilă, generalul-locotenent (rz.) dr. Virgil Bălăceanu, generalul-locotenent (rz.) dr. Cătălin Tomescu, generalul-maior (rz.) dr. Dan-Florin Grecu și colonelul (rz.) lect.univ.dr. Tiberiu Tănase.
Implicațiile generate de escaladarea războiului din Ucraina, provocările în apărarea și securitatea flancului estic al NATO, necesitatea actualizării strategiilor de securitate ale NATO și aspectele privind ducerea acțiunilor militare din Ucraina, au fost câteva dintre subiectele dezbătute în cadrul activității.”