Armata Romana aduce in imediata atentie a milioane de romani o serie de noi si importante activitati oficiale de ultim moment, pe care militarii din toata tara le-au derulat, iar asta deoarece in prima faza ni se vorbeste despre Batalionul 631 Tancuri “Oituz”, care a executat un exercitiu de antrenament in poligonul din Bacau.
Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre Batalionul 26 de Infanterie, care a participat la un exercitiu multinational cu alti parteneri NATO la baza de la Cincu, in final fiind aduse in atentia noastra actiunile de celebrare a implinirii a 20 de ani de apartenenta la NATO, o realizare extrem de importanta a Romaniei.
“𝐄𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮 𝐭𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐭𝐚𝐧𝐜𝐡𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐛𝐚̆𝐜𝐚̆𝐮𝐚𝐧𝐢! Militarii Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din Bacău au executat un exercițiu de antrenament în teren, în poligonul de instrucție Dealul Bacăului. Obiectivul principal a constat în perfecționarea deprinderilor practice prin crearea coeziunii, conducerea focului și instruirea militarilor nou încadrați. Instrucția zilnică și antrenamentele reprezintă cheia îndeplinirii cu succes a tuturor misiunilor încredințate.
Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” a participat cu aproximativ 300 de militari, alături de aliați din Franța, Belgia, Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord, la exercițiul de instruire în comun „RED SCORPIONS 24.11.1”, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. „Scorpionii Roșii” s-au antrenat timp de două săptămâni executând ședințe individuale de tragere cu armamentul ușor de infanterie, cu armamentul de pe tehnica de luptă și un exercițiu tactic cu trageri de luptă, cu scopul de a crește coeziunea unităților aliate.
Duminică, 7 aprilie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc, în prezența directorului instituției, colonelul Mihai Pîrva, ceremonia de înălțare pe catarg a Drapelului Naţional al României şi a Drapelului Alianţei Nord-Atlantice (NATO), în contextul împlinirii a 20 de ani de la aderarea oficială a țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.
De asemenea, pe timpul ceremoniei au fost intonate imnul național al României și imnul Alianței Nord-Atlantice și au fost prezentate câteva aspecte privind însemnătatea acestei zile. Activități similare, dedicate acestui eveniment, au avut loc în toate structurile subordonate Statului Major al Forțelor Terestre din întreaga țară. În prima duminică din luna aprilie a fiecărui an, se aniversează Ziua NATO.
Sărbătoare publică dedicată democrației, spiritului european şi euroatlantic şi aderarea României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Semnarea Tratatului Atlanticului de Nord la Washington, la 4 aprilie 1949, a dus la înființarea unei organizaţii cu scop declarat de menţinere a păcii şi apărarea libertăţii statelor membre prin solidaritate politică şi un sistem militar adecvat, conceput pentru descurajarea oricărei forme de agresiune contra sa.”