Ministerul Apararii a facut o serie de noi si foarte importante informari oficiale de ultim moment cu privire la Armata Romana si soldatii din toata tara, intr-o prima faza fiind adusa finalizarea perioadei de instruire generala pentru Batalionul 468 de Aparare Antiaeriana, dupa cum puteti vedea si mai jos.
Ministerul Apararii aduce deasemenea in atentie si exercitiul militar Sea Shield 24, care inca este in plina desfasurare impreuna cu NATO, fiind extrem de importanta pregatirea pe care tarile o fac in Marea Neagra, in contextul in care Rusia lanseaza fara oprire drone impotriva Ucrainei, multe cazand pe teritoriul tarii noastre.
“Finalul modulului de instruire generală dă startul perioadei de specializare. Modulul de instruire al soldaților gradați profesioniști seria III februarie 2024, care s-au instruit în cadrul Batalionului 468 Apărare Antiaeriană ,,Trotuș”, s-a încheiat. Zilele petrecute în cazarmă și pe terenul de instrucție le-a demonstrat că pentru a fi cel mai bun este nevoie să uiți de durere, frig, somn și foame, într-un cuvânt, să faci sacrificii.
Astfel, la finalul pregătirii inițiale, noii noștri colegi au confirmat un nivel înalt de pregătire, calități de buni luptători și perspective de adevărăți vânători de munte. În cadrul ceremoniei organizate în data de 12 aprilie, la sediul unității din Lunca de Sus, cu ocazia finalului modulului de pregătire, în prezența șefului de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, colonelul Iuliu-Ilie Cristian Arsene, s-au oferit diplome de merit celor mai buni soldați din această serie de pregătire.
„Sea Shield 24”, cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române se află în plină desfășurare. Alături de țara noastră participă 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.
Peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale. Scenariul exercițiului vizează atingerea obiectivelor de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, de combatere a acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, de control al traficului maritim și fluvial și de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune.
Loturile sportive ale celor cinci colegii naționale militare din țară au dat startul Olimpiadei sportului militar liceal – etapa a II – a. Competiția se desfășoară în perioada 12 aprilie – 16 aprilie 2024, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova și are la start aproximativ 400 de elevi din cele cinci colegii naționale militare din țară.”