Ministerul Apararii: 3 Foarte IMPORTANTE Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romani in Plin Razboi

Ministerul Aprarii a emis 3 foarte importante anunturi oficiale de ultim moment pentru romani in plin razboi in Ucraina, ce trebuie sa stie toti oamenii.

Ministerul Apararii 3 IMPORTANTE Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Romani Plin Razboi

Ministerul Apararii a decis sa publice 3 foarte importante anunturi oficiale de ultim moment pentru milioane de romani, in plin razboi in Ucraina, primul avand in vedere pregatirea facuta de militarii Fortelor Aeriene ale Romaniei in Turcia, pentru a utiliza dronele Bayraktar, pe care tara noastra le cumpara.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre dislocarea de trupe realizata de catre NATO in Romania in perioada 15 – 24 aprilie, un exercitiu militar vizand rapiditatea cu care se pot face dislocarile, iar in final ni se vorbeste despre o importanta intalnire cu reprezentantii Armatei Indiei.

“Concentrare, perseverență, responsabilitate, eficiență, echipă! – corespondență din Centrul de instruire Bayraktar, Republica Turcia Detașamentul 1 de cursanţi, care se instruiesc pentru operarea aeronavelor Bayraktar TB2, a parcurs jumătate din perioada Cursului de trecere la producător. Ne instruim continuu pentru ca, din vara acestui an, să putem sprijini, din aer, provocările actuale și viitoare ale Forțelor Terestre Române.

Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul Eagle Overland 24 (EAOV24), cu scopul de a testa procedurile de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria și România, precum și de a verifica sistemele de comunicații și informatică. Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și NATO Force Integration Unit (NFIU) au sprijinit desfășurarea exercițiului pe teritoriul României.

EAOV24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce privește interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât și în cea de execuție. Acest exercițiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliați în contextul activităților simultane desfășurate de NATO în regiune. Marți, 23 aprilie, s-a desfășurat, la sediul Ministerului Apărării Naționale, reuniunea inaugurală a Comitetului mixt româno-indian de cooperare în domeniul apărării.

Lucrările au fost deschise de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, delegația română a fost condusă de locțiitorul șefului Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, gl.mr. Liviu Mihail Iancu, iar delegația statului partener a fost condusă de sub-secretarul de stat din Ministerul Apărării al Republicii India, Vishwesh Negi.

Agenda comitetului mixt a vizat mediul internațional de securitate și perspectivele părților asupra crizelor de securitate din proximitatea geografică, precum și aspecte de interes comun în ceea ce privește dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, pe baza Acordului de cooperare în domeniul apărării între Guvernul României și Guvernul Indiei, semnat la New Delhi, în luna martie 2023. Pe timpul reuniunii, partea română a reliefat impactul pe care războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina îl are asupra securității României și regiunii Mării Negre.”