Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial o decizie extrem de importanta pentru viitorul a milioane de romani, iar asta pentru ca ne aduce in imediata atentie hotararea de a se face investitii pentru achizitia de echipamente medicale pentru sectiile ATI, Alexandru Rafila detaliind mai jos planul sau pentru a creste calitatea serviciilor medicale din Romania.
Ministrul Sanatatii pune accent pe imbunatatirea capacitatii sectiilor ATI din Romania de a avea grija de romanii care au nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, Alexandru Rafila detaliind mai jos si tipurile de afectiuni care pot beneficia de pe urma imbunatatirii calitatii serviciilor medicale din toata Romania in momentul de fata.
„Specialitatea ATI reprezintă un domeniu de importanță majoră în sistemul sanitar modern. Caracterizate prin cel mai înalt nivel tehnologic și farmacologic de îngrijire, secțiile ATI asigură tratamentul celor mai grave cazuri din spital, aflate cu viața în pericol. Dincolo de activitatea obișnuită, rolul acestei specialități este esențial în situații deosebite, cum ar fi accidentele colective, catastrofele naturale.
Conflictele armate și atacurile teroriste sau epidemiile, ceea ce le conferă o importanță deosebită la nivel național. Prin aceste caracteristici, secțiile ATI reprezintă o importanță strategică națională, ce excedă domeniul sanitar. Principalele subiecte de discuție ce vor fi supuse consultării includ aspecte tehnice, financiare și contractuale pentru planificarea procedurii, precum.
Prezentarea companiei, respectiv: structura companiei, descrierea rolului pe piață, principalii clienți, cote de piață și strategie de creștere; Corelarea proceselor de producție și de livrare, respectiv procesul de aprovizionare de la producători și până la distribuitorul/furnizorul echipamentelor, costuri logistice, rețea de distribuție și capacități aferente, stocuri, aspecte regionale, dependențe de alte piețe din afara României, riscuri în lanțul de aprovizionare;
Produse și modul de formare a prețurilor, respectiv structura și calculul prețurilor, oferte indicative de preț, posibilitatea menținerii unor prețuri fixe pe o anumită durată de timp, stabilirea unui nivel de calitate pentru produsele achiziționate și mijloacele/metodele de asigurare a calității care pot fi utilizate în acest context, garanții, sustenabilitate și achiziții ecologice; Cerințe legislative pe plan internațional, regional, respectiv național (standarde minime, avize/autorizări necesare etc).
Modul de asigurare a garanției și a realizării activităților de mentenanță, informații privind rețeaua de service-uri autorizate, în perioada de garanție; Termene estimate de livrare de la semnarea contractelor subsecvente; Feedback-ul și așteptările operatorilor economici cu privire la structura ofertelor; Alte aspecte/ provocări / riscuri. Procesul de consultare a pieței se va desfășura în perioada 13 mai – 7 iunie 2024, astfel.”