Armata Romana Confirma Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT si Implicarea Soldatilor din Romania

Arrmata Romana confirma actiunile oficiale de ultim moment ale soldatilor romani, dar si implicarea acestora impreuna cu NATO, iata toate detaliile.

Armata Romana Confirm Actiunile Oficiale ULTIM MOMENT Implicarea Soldatilor Romania

Armata Romana aduce in imediata atentie a milioane de romani, masurile oficiale puse in aplicare in aceasta perioada, cu actiunile militarilor din toata tara, in cadrul unui amplu exercitiu international impreuna cu partenerii NATO, acesta avand denumiera Swift Response 24, cel mai mare derulat in toata Europa in ultima perioada.

Armata Romana detaliaza mai jos ce s-a intamplat in cadrul acestui exercitiu militar, separat vorbindu-se inclusiv despre ceremonia de predare/primire a functiei de Sef al Statului Major al Operatiei EUFOR Althea, la care Romania participa de o buna perioada de timp, toate detaliile fiind oferite chiar acum mai jos pentru romani.

“Parașutiștii NATO se antrenează în toată Europa! 13.000 de soldați din 17 țări participă la exercițiul Swift Response 24, care se desfășoară pe întreg teritoriul Europei. În România aproximativ 1.400 de parașutiști din Franța 🇫🇷, Germania 🇩🇪, România 🇷🇴, Spania 🇪🇸, Statele Unite ale Americii 🇺🇸 și Țările de Jos 🇳🇱 au executat desantarea în zona Aerodromului din Câmpia Turzii.

Cu cât ne instruim mai mult la o asemenea scară și complexitate, cu atât suntem mai bine pregătiți pentru orice situație. Exercițiul Swift Response face parte din #SteadfastDefender24, cel mai mare exercițiu militar al NATO, la care participă aproximativ 90.000 de soldați din toate cele 32 de țări NATO. Pe teritoriul României momentul principal a fost parașutarea rapidă a unei forțe multinaționale interoperabilă credibilă pentru a interveni imediat și eficient într-o situație de criză. Astfel militarii s-au antrenat pentru a se putea reloca oriunde, oricând în cel mai scurt timp.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a reprezentat Ministerul Apărării Naționale, în perioada 14-15 mai, la ceremonia pentru marcarea predării/preluării funcției de Șef al Statului Major al Operației EUFOR Althea de la generalul de brigadă Ovidiu Lungu la reprezentantul Austriei, generalul de brigadă Herbert Roman Sailer, în Camp Butmir, Bosnia și Herțegovina.

Cu acest prilej, oficialul român a avut întrevederi cu omologul bosniac, Slaven Galic, adjunct al ministrului apărării, comandantul Forței UE în Bosnia și Herțegovina, general maior Laszlo Sticz, precum și cu general de brigadă Matthew A. Vales, comandantul Comandamentului NATO de la Sarajevo.

Pe parcursul convorbirilor, secretarul de stat român a evidențiat importanța strategică a Balcanilor de Vest pentru securitatea euro-atlantică și a subliniat angajamentul ferm al României în cadrul EUFOR Althea, operație care are un rol cheie în sprijinirea autorităților locale în menținerea unui mediu stabil și sigur..”