Ministrul Sanatatii: Dezvaluiri Oficiale IMPORTANTE de ULTIM MOMENT privind Serviciile Medicale in Romania

Ministrul Sanatatii face o serie de importante dezvaluiri oficiale de ultim moment privind serviciile medicale din Romania, ce aduce in atentie.

Ministrul Sanatatii Dezvaluiri Oficiale IMPORTANTE ULTIM MOMENT Serviciile Medicale Romania

Ministrul Sanatatii a facut o serie de dezvaluiri oficiale importante de ultim moment cu privire la serviciile medicale oferite in Romania, iar asta pentru ca, in atentia oamenilor sunt aduse problemele legate de pacientii neasigurati care beneficiaza de servicii medicale, costurile acestora fiind ridicate, ei avand servicii minimale in afara spitalelor.

Ministrul Sanatatii spune ca trebuie alocati mai multi bani din bugetul Romaniei pentru acoperirea costurilor pentru acesti pacienti, iar asta deoarece vorbim despre necesitati care trebuie sa fie bugetate pentru ca inclusiv aceste persoane sa beneficieze de servicii medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate fiind responsabila pentru asta.

“În ceea ce priveşte pacienţii neasiguraţi, în mod evident, nu ştiu dacă presiunea va fi pe spitale, dar pentru pacienţi neasiguraţi trebuie să existe o alocare bugetară separată de Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, pentru că pacienţii neasiguraţi, fie că beneficiază de servicii minimale la medicul de familie.








Pentru că acolo este, de fapt, grosul, şi se vede că au crescut… este de anul trecut implementat. Serviciile de medicină de familie pentru pacienţii neasiguraţi au crescut de la câteva zeci de mii la câteva sute de mii. Deci, o creştere mai mult de zece ori a numărului de beneficiari. Vreau să spun un lucru, care nu cred că este în momentul de faţă rezolvat. Este vorba despre finanţarea medicinei ambulatorii de specialitate.

Casa Naţională a declarat că menţine valoarea punctului la medicii care fac servicii medicale ambulatorii. Cred că trebuie să găsim o soluţie, pentru că în momentul de faţă există un dezechilibru, iar serviciile de specialitate ambulatorii sunt plătite la un nivel care nu asigură sustenabilitatea acestei componente.

Mai ales că noi ne dorim să scădem presiunea pe spitale, ori scazi presiunea pe spitale dacă oferi servicii medicale ambulatorii de specialitate. Trebuie să găsim o soluţie împreună şi cu Ministerul de Finanţe, pentru că în momentul de faţă este un dezechilibru, care nu cred că este bun pentru sistemul de sănătate.

In primul rând. În preocuparea de a implementa prevederile Planului Naţional pentru Combatarea Cancerului, echipa de specialişti de la Ministerul Sănătăţii, de fapt comisiile de specialitate, cei care lucrează efectiv cu pacienţii, au elaborat extrem de multe pachete de spitalizare de zi pentru pacienţii oncologici.”