Austria: Pasii Oficiali de ULTIM MOMENT cu Presiune pe Bruxelles si Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta o serie de pasi oficiali de ultim moment pentru a pune presiune majora pe UE si Bruxelles, afectand aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Pasii Oficiali ULTIM MOMENT Presiune Bruxelles Aderarea Romaniei Schengen

Austria extinde aplicare planului prin care vrea sa impuna o serie de schimbari majore pentru modul in care Uniunea Europeana gestioneaza problema migratiei, o intalnire intre Gerhard Karner si omologul sau finlandez urmand a avea scopul de a intari colaborarea dintre tari, ceea ce poate fi de ajutor pentru finalizarea aderarii Romaniei.

Austria vrea sa colaboreze cu Finlanda pentru a convinge UE sa creeze centre de analiza a cererilor de azil in tari terte, dar si repatrierea mai rapida a celor cu cereri respinse, sau restrictionarea dreptului de a cere azil, finlandezii avand o ampla experienta cu probleme de acest gen, impactul putand fi de ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Austria cauta aliati pe unde poate, pentru a-si pune in aplicare planurile legate de reducerea fluxului de migranti, iar Finlanda, si alte tari nordice, par sa fie aliati de nadeje, avand in vedere ca ele s-au confruntat in repetate randuri cu fluxuri mari de migranti, dar nu au decis sa blocheze procesul de aderare al Romaniei la Schengen, din cauza asta.

“Ministrul de Interne Gerhard Karner) îl va primi luni pe omologul său finlandez, Mari Rantanen, pentru o întâlnire de lucru. Ministerul de Interne a anunțat în prealabil că cei doi vor discuta, printre altele, instrumentalizarea migrației, situația de la granița ruso-finlandeză, întărirea protecției frontierelor externe ale UE și inițiative comune în domeniul migrației.

Finlanda este, de asemenea, cosemnatar al unor propuneri către Uniunea Europeană care implică o mai mare externalizare a procedurilor de azil către țări terțe și o creștere a deportărilor. Guvernul finlandez de centru-dreapta condus de premierul conservator Petteri Orpo a anunțat recent că își va înăspri politica de imigrație.”