Romania: MAI Anunta un Proiect Oficial de ULTIM MOMENT cu Masuri pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta prin MAI un proiect oficial de ultim moment cu masuri importante pentru finalizarea aderarii la Schengen, ce pasi sunt pusi in aplicare.

Romania MAI Anunta Proiect Oficial ULTIM MOMENT Masuri Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta prin MAI un nou proiect oficial de ultim moment cu masuri foarte importante, care vor ajuta la finalizarea aderarii la Schengen, poate mai repede decat speram, iar asta pentru ca Politia de Frontiera vrea sa achizitioneze noi dotari care sa-i faca mai eficienta munca de protejare a granitelor tarii noastre, implicit ale UE.

Romania este responsabila pentru protejarea granitelor externe ale UE, o misiune extrem de dificila, astfel ca Politia de Frontiera are nevoie de dotari moderne pentru a-si indeplini datoriile, iar proiectul pe care MAI vrea sa il duca la indeplinire, cu bani europeni, poate ajuta substantial la finalizarea aderarii la Schengen, poate in 2025.

Romania trebuie sa respecte o serie de obligatii, ca parte a intrarii in Air Schengen, iar Austria cere masuri si mai dure pentru protejarea granitelor pentru a permite finalizarea aderarii la Schengen, astfel ca MAI cauta in ultima perioada sa cumpere mai multe dotari pentru politistii de frontiera, astfel incat ei sa poata proteja granitele eficient.

“Proiectul vizează achiziționarea de complete fixe de control EES, necesare pentru înregistrarea, verificarea și actualizarea datelor în Sistemul de intrare/ieșire (EES), având ca scop principal creșterea eficacității și securității la frontierele externe ale Uniunii Europene. Achiziționarea de complete fixe de control EES va consolida capacitatea de control și verificare a Poliției de Frontieră Române la frontierele externe ale UE.

Echipamentele vor îmbunătăți securitatea și eficacitatea operațiunilor de verificare la frontiera externă, pentru a preveni și depista mai eficient infracțiunile transfrontaliere, cum ar fi traficul de migranți, traficul de persoane și terorismul; eficientizarea verificărilor la frontieră prin monitorizarea drepturilor de ședere autorizată la intrare și la ieșire. afirma Politia de Frontiera Romana.”