Schengen: Acordul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Consiliul European, Ajutand Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unui acord oficial de ultim moment, anuntat de Consiliul European, ajutand finalizarea aderarii Romaniei, cat mai rapid.

Schengen Acordul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Consiliul European Ajutand Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este vizat de un nou acord oficial de ultim moment, anuntat de catre Consiliul EUropei, iar asta pentru ca multumita lui finalizarea aderarii Romaniei poate fi grabita substantial, ceea ce evine ca o veste excelenta, in contextul in care Guvernul de la Bucuresti face eforturi uriase pentru a-si indeplini obiectivul de intrare total in sistem.

Schengen este sub o presiune uriasa in momentul de fata din cauza migratiei ilegale, iar una dintre rutele cele mai des folosite pentru intrarea in Europa este Serbia, o tara care are aspiratii europene, astfel ca un acord va fi semnat intre Consiliul Europei si tara pentru a intensifica operatiunile FRONTEX acolo, ceea ce va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen are nevoie de o intaraire substantiala a granitelor, iar acest acord va fi extrem de important pentru finalizarea aderarii Romaniei, deoarece va reduce si mai mult traficul de migranti ilegali catre Austria, principalul obstacol in calea ridicarii controalelor la granitele terestre pentru noi, deci vootul ar putea veni cu surprize bune.

“Consiliul a decis că UE va semna un acord cu Republica Serbia privind activitățile operaționale desfășurate de Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și de Coastă (Frontex). Acordul va permite UE și Serbiei să organizeze operațiuni comune care implică Frontex și polițiștii de frontieră sârbi. De asemenea, înseamnă că echipele de gestionare a frontierei Frontex.

Pot fi desfășurate în Serbia și va permite Frontex să asiste Serbia în gestionarea fluxurilor migratorii, combaterea imigrației ilegale și combaterea criminalității transfrontaliere. Noul acord va înlocui actualul acord privind statutul dintre UE și Serbia. Actualul acord se bazează pe vechiul regulament Frontex și permite doar operațiuni comune la granița Serbiei cu Uniunea Europeană.”