ANM: ATENTIONARILE Meteo Oficiale de ULTIM MOMENT cu Vreme Severa pe 12 Iunie 2024 in Romania

ANM a emis atentionarile meteo oficiale de ultim moment cu vreme severa pe 12 iunie 2024, aducand in atentie fenomene de tip cod galben in tara.

ANM ATENTIONARILE Meteo Oficiale ULTIM MOMENT Vreme Severa 12 Iunie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionarile meteo oficiale de ultim moment cu vremea severa pe 12 iunie 2024 in Romania, aducand in atentie o serie de coduri galbene care ne vor afecta deplasarile in cursul urmatoarelor ore, prin diverse regiuni ale tarii, din pacate pentru noi.

ANM explica in atentionarile codurilor galbene de mai jos, ca in cursul urmatoarelor ore ne vom confrunta in Romania cu ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de vant cu aspect de vijelie si rafale de pana la 70 km/h, grindina si descarcarile electrice fiind prezente, in timp ce in alte regiuni din tara vom fi afectati de canicula la 34 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 14 – 13 iunie, ora 6.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12, 13 iunie.

Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.