Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane privind Actiunile pentru Romani, in Plin Razboi

Armata Romana transmite o serie de informari oficiale de ultim moment, cu privire la actiunile pentru romani, in plin razboi, ce transmite MApN.

Informari Oficiale ULTIM MOMENT Armatei Romane Actiunile Romani Plin Razboi

Armata Romana transmite o serie de informari oficiale de ultim moment cu privire la actiunile importante pentru romani, luate in plin razboi in Ucraina, prima vizand exercitiul international NATO din GErmania, la care participa militari din cadrul Comandamentului Diviziei 2 de Infanterie “Getica”.

Armata Romana vorbeste si despre exercitiul international “Marasesti 24”, care se desfasoara in Romania cu detasamente ale Brigazii 9 Mecanizata, dar si despre certificarea militarilor finlandezi trimisi in Romania pentru a derula misiuni de politie aeriana in vederea protejarii spatiului aerian romanesc.

“Exercițiul „Combined Resolve 24” – Hohenfels, Germania. În perioada 16 mai – 6 iunie, militari din cadrul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat, alături de reprezentanți din diferite structuri ale Armatei României, la exercițiul „Combined Resolve 24”, care a avut loc în poligonul Hohenfels din Germania. În cele trei săptămâni, militarii au avut ocazia sa se instruiască în comun cu parteneri NATO.

Imbunătățind astfel nivelul de interoperabilitate și creștere a capacității de reacție a diviziei. „Facem parte dintr-o alianță, ceeace presupune ca membrii săi să poată lucra împreună, indiferent de condiții. Așadar, creșterea interoperabilității a fost scopul principal al participării noastre la acest exercițiu, desfășurat în comun cu partenerii noștri. De asemenea, procesul de instruire în comun aduce cu sine provocări care ne stimulează să devenim din ce în ce mai buni.

Facilitățile JMRC (Joint Multinational Readiness Center) ne-au oferit posibilitatea de a planifica anumite secvențe și de a conduce operația unei structuri de nivel divizie, cu o componentă multinațională, cât mai aproape de realitatea câmpului de luptă, într-un mediu operațional complex, cu provocări multiple, îmbunătățind astfel semnificativ nivelul de interoperabilitate al diviziei”, a relatat conducătorul exercițiului, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir.

Exercițiul multinațional “MĂRĂȘEȘTI 24”. Astăzi, 11 iunie, în Centrul Secundar de Instruire prin Luptă Babadag, a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional “Mărășești 24”, la care au luat parte detașamente reprezentative ale structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” și ale partenerilor din Republica Moldova.

Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze, dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, a avut loc astăzi, 11 iunie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.”