ANM: ALERTELE Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT Emise pe 13 Iunie 2024 in Romania

ANM a emis alertele meteorologice oficiale de ultim moment pe 13 iunie 2024 in Romania, aducand in atentie fenomene de vreme severa imediata.

ANM ALERTELE Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT Emise 13 Iunie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis alertele meteorologice oficiale de ultim moment pe 13 iunie 2024 in Romania, punandu-ne in imediata atentie o serie de fenomene de vreme severa din cauza carora vom fi afectati in urmatoarele ore, asa ca ni se recomanda prudenta maxima.

ANM explica mai jos faptul ca, vorbim intr-o prima faza de canicula de pana la 34 de grade si un indice temperatura-umezeala de peste 80 de unitati, asta in timp ce in alte regiuni ale tarii urmeaza sa fie inregistrata ploaie in cantitati de pana la 30 l/mp, insotite de vant cu rafale de pana la 70 km/h, dar si descarcari electrice sau grindina.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 13 iunie.

Fenomene vizate: temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 17.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.